You are here

Velfærdsteknologi

Velfærdsteknologi støtter borgeren til at opnå mere selvstændighed i hverdagen.

Velfærdsteknologi er teknologier, som genskaber eller udvider livsbetingelserne for de borgere, der har brug for støtte i hverdagen. Velfærdsteknologiske løsninger skal give mening for alle både borgeren, kommunens medarbejdere og de pårørende til borgeren.

Velfærdsteknologi er pt.:

  • Udstyr og hjælpemidler, der understøtter borgernes egen evne til at håndtere dagligdagens gøremål. Det kan være korrekt medicinindtag ved at bruge 'DoseCan' eller daglig rengøring ved at benytte sig af robotstøvsugere.
  • Nye arbejdsgange for personalet, så der bliver tid til andre opgaver. Det kan eksempelvis være digitale redskaber, der understøtter kommunikationen mellem personalet.
  • Digitale løsninger, der øger medarbejdernes kompetencer, herunder registrering af ændringer hos borgere, så man undgår indlæggelser.
     

'Beam' er en skærm på hjul, og den kan eksempelvis bruges til at snakke med pårørende, der bor langt væk.

Via en tablet får borgeren et virtuelt skærmbesøg i forbindelse med, at borgeren eksempelvis skal tage sin insulin.

Borgerne kan bruge en medicinmåtte, så de selv kan hælde deres medicin korrekt op.

'DoseCan' er en elektronisk medicinæske, der giver lyd, når borgeren skal tage sin medicin.

Læs DR-artikel om Else Marie og Anders Nielsen fra Ulstrup, der får mere frihed i hverdagen ved at
bruge DoseCan.

Favrskov Kommune investerer i velfærdsteknologi for at gøre hverdagen bedre og lettere, sikre værdighed og integritet, samt styrke borgernes individuelle muligheder og frihed, så de kan være ”herre i eget liv” så længe som muligt. Velfærdsteknologi skal derudover understøtte medarbejdernes kompetencer i kommunen, effektivitet og samarbejde, uden at give køb på kvaliteten i omsorgen.

Har du spørgsmål til velfærdsteknologiske løsninger og vil du gerne se, hvilke muligheder der er inden for velfærdsteknologi, kan du besøge Favrskov Kommunes Kvik-service.

Kontakt

Kvik-Service
Over Hadstenvej 78
8370 Hadsten

Åben hver torsdag 13.00 - 15.00

Senest opdateret

07.05.2021
anoa