You are here

Velfærdsteknologi

Velfærdsteknologi er teknologier, som støtter borgeren til at opnå mere selvstændighed i hverdagen

Velfærdsteknologi er teknologier, som genskaber eller udvider livsbetingelserne for de borgere, der har brug for støtte i hverdagen. Det betyder også, at velfærdsteknologi skal give mening for alle brugerne af teknologien; borgeren, medarbejderen, organisationen og borgerens pårørende.

Aktuelt er velfærdsteknologi blandt andet:

  • Udstyr og hjælpemidler, der understøtter borgernes egen evne til at håndtere dagligdagens gøremål. Det kan være korrekt medicinindtag ved at bruge DoseCan eller daglig rengøring ved at benytte sig af robotstøvsugere.
  • Nye arbejdsgange for personalet, så der bliver tid til andre opgaver. Det kan eksempelvis være digitale redskaber, der understøtter kommunikationen mellem personalet.
  • Digitale løsninger, der øger medarbejdernes kompetencer, herunder registrering af ændringer hos borgere, så man undgår indlæggelser.

 

Beam er en skærm på hjul, og den kan eksempelvis bruges til at snakke med pårørende, der bor langt væk.

Via en tablet får borgeren et virtuelt skærmbesøg i forbindelse med, at borgeren eksempelvis skal tage sin insulin.

Borgerne kan bruge medicinmåtten, så de selv kan hælde deres medicin korrekt op.

DoseCan er en elektronisk medicinæske, der giver lyd, når borgeren skal tage sin medicin.
Læs også DR-artikel om Else Marie og Anders Nielsen fra Ulstrup, der får mere frihed i hverdagen ved at
bruge DoseCan.

Favrskov Kommune investerer i velfærdsteknologi for at gøre hverdagen lettere og bedre, sikre værdighed og integritet, samt styrke borgernes individuelle muligheder og frihed, så de kan være ”herre i eget liv” så længe som muligt. Velfærdsteknologi skal derudover understøtte medarbejderens kompetencer, effektivitet og samarbejde, uden at give køb på kvaliteten i omsorgen.

Har du spørgsmål til velfærdsteknologiske løsninger og muligheder, kan du få mere at vide og se i kommunens Kvik-service, hver torsdag kl. 13-15, Over Hadstenvej 78, 8370 Hadsten.

Kontakt

Kvik-Service
Over Hadstenvej 78
8370 Hadsten

Åben hver torsdag 13.00 - 15.00

Senest opdateret

21.11.2018
mbdm