You are here

- Vi føler stadig, at vi kan hjælpe

  • Pia og Kurt har haft børn i pleje siden 2007.

    Pia og Kurt har haft børn i pleje siden 2007.

Overskydende tid og lyst til at favne og være der for udsatte børn fik Pia og Kurt i Hadsten til at melde sig som plejefamilie i 2007.


I dag har de lige hjulpet to voksne plejebørn med at flytte for sig selv og har nu taget imod en mindreårig pige. 

58-årige Pia og 53-årige Kurt bor lige i kanten af Hadsten by, hvor der er god plads til et par stalde og en masse heste. Netop hestene har været en stor interesse, de har delt med deres egne tre voksne børn, og mange andre børn har også deres gang ved hestene.
- Pia tog sig meget af nogle af børnene, og så snakkede vi om, at det var oplagt sådan rigtigt at passe dem, når vi nu havde tiden og lysten til det, fortæller Kurt, der er selvstændig maskinhandler.

Som sagt så gjort, og i 2007 fik de en lille pige i aflastning i et halvt år. Det kunne de godt lide, og de sagde efterfølgende ja til at være plejefamilie på fuld tid.
- Vi vil jo gerne integrere dem i vores familie, så de føler, at de hører til et sted. Derfor passer det os bedst at være plejefamilie og ikke bare aflastning eller akut-plejefamilie. Vi vil gerne have, at de bliver, og vores erfaring er, at det er nemmere at integrere og præge dem positivt jo yngre de er. Igennem tiden har vi taget de plejebørn, vi har haft, med på ferier, familiebesøg og alt muligt andet, man gør. De er jo vores familie, fortæller Pia, der oprindeligt er uddannet fotograf.

Begge understreger, at det er yderst vigtigt, at man har godt styr på sine egne børn, og at de er noget ældre end plejebørnene, for ellers kan der let opstå jalousi børnene imellem. Og så skal der være en struktur på hverdagen og den måde, familien fungerer på.
- Men det skal ikke være ekstrem styret, for det er også synd for børnene. Der skal også være plads til fejltrin. Gennem tiden har vi oplevet, at børnene ikke er så gode til at tage imod rosen og det, man følelsesmæssigt gerne vil give dem. De tør ikke rigtigt tro på, at det nu også er godt, så man kan ikke føle deres glæde. Men de er faktisk glade, og det handler om at se de små tegn og være vedholdende. Og når man så mærker, at de trives, så bliver man så glad, og det er det hele værd. Vi føler stadig, at vi kan hjælpe, lyder det fra Pia og Kurt.

Tilbage i 2007 var de begge enige om, at de skulle prøve tilværelsen som plejefamilie. Det er deres erfaring, at den enighed er afgørende for, at det hænger så godt sammen for dem.
- Omsorgssvigtede børn kræver bare mere, så det er vigtigt, at vi begge vil det her. Vores tilgang til opgaven som plejefamilie er meget, at vi er som vi er, og plejebørnene rykker ind i det, vi betragter som en normal familie. Ud over det er det vigtigt, at vi er empatiske, tålmodige og har en stor portion medmenneskelighed. Og så må vi selvfølgelig ikke glemme, at vi også skal kunne samarbejde med plejebørnenes biologiske familie. Det er helt naturligt, siger Pia og Kurt.


Fakta:

Pia og Kurt bor tæt på Hadsten. Har tre voksne børn, hvoraf en læser på universitetet og bor i et hus opført på deres egen grund. Har i dag et mindreårigt plejebarn.

Senest opdateret

06.09.2018
dole