Dagplejere i Favrskov

Drømmer du om et job med masser af mening og stor frihed?

Kan du skabe nærvær, yde omsorg og have tid til det enkelte barn i et lille og overskueligt miljø?

Så bliv dagplejer i Favrskov Kommune! 

Jeg elsker mit job og den tætte kontakt til børnene og deres forældre. Der er tid og rum til at sætte sig ind i det enkelte barns behov. Det betyder også, at vi alle kender hinanden rigtig godt

Rikke Løgager, dagplejer Favrskov Kommune

Fem hurtige om livet som dagplejer i Favrskov:

  • Arbejdet foregår i dit eget hjem, og du får et stort netværk af andre dagplejekollegaer
  • Arbejdsdagen er fleksibel, og du planlægger selv din dag med børnene
  • Vi prioriterer efteruddannelse og opkvalificering
  • Du er en del af en medstyrende gruppe, hvor du samarbejder med kolleger om fx arrangementer, legestueaktiviteter og ferieplanlægning 
  • Du modtager sparring, råd og vejledning fra en fast tilknyttet dagplejepædagog.
  • Du kan også blive dagplejer i Favrskov, hvis du bor i en af de omkringliggende kommuner.

Mere om jobbet som dagplejer

+ Fold alle ud
- Fold alle ind

Som dagplejer har du en ugentlig arbejdstid på 48 timer. Din åbningstid fastsættes ud fra din børnegruppes pasningsbehov og kan ligge i tidsrummet 6.00 – 17.00. 

Som ny dagplejer kommer du i løbet af de første ansættelses år på tre ugers grundkursus. Du deltager også løbende i kurser sammen med dine kollegaer og i et særligt tilrettelagt førstehjælpskursus med tilbud om et opfølgningskursus ca. hvert andet år.

Du passer fire børn og nogle gange fem børn i afgrænsede perioder. Desuden er du en del af gæstedagplejesystemet, og kan modtage gæstebørn fra kollegaer, der er fraværende. 

Du bliver en del af en dagplejegruppe i dit lokalområde, hvor du samarbejder med kollegaer om arrangementer, legestueaktiviteter, ferieplanlægning mv.

Du bliver også tilknyttet en legestuegruppe med to til tre andre kollegaer, hvor I arbejder med børnenes trivsel og udvikling i et større børnefællesskab. Legestuegruppen er også rammen omkring et arbejdsfællesskab, hvor du kan søge sparring, faglige drøftelser og støtte.

Børnene bliver afleveret om morgenen og - afhængig af tidspunktet - spiser de måske morgenmad hos dig.

Så leger I lidt, indtil hele børnegruppen er kommet. Børnene får lidt formiddagsmad, inden I går på tur, går ud og leger i haven eller laver en kreativ aktivitet.

Måske mødes du med en af dine kollegaer, og jeres børnegrupper oplever at være en del af et større fællesskab. Herefter går I hjem og spiser frokost, inden børnene sover middagslur. Når børnene vågner fra lur, spiser de eftermiddagsmad, og I leger inde eller ude, indtil børnene bliver hentet.

Når du søger som dagplejer, kommer vi ud og godkender dit hjem. Vi kigger i den sammenhæng på de fysiske rammer for garderobe, pusleplads, legeværelse og spiseplads.

Vi kigger også på haven og på mulighed for overdække til barnevogne. Er du interesseret i at høre mere om, hvilke krav der er til dit hjem, er du velkommen til at kontakte os.

Du kan godt have dit eget barn indskrevet i din dagpleje.

Børn i skolealderen, som kan klare sig selv med få anvisninger/en smule hjælp, må gerne komme hjem efter skoletid eller have en fridag, hvis det ikke påvirker dit arbejde.

Børn i 3-6 års alderen må gerne være i hjemmet eller være en del af dagplejen i ydertimerne, hvor alle indskrevne børn enten ikke er kommet endnu eller er blevet hentet. Du kan ikke selv hente og bringe dine egne børn i arbejdstiden.

En del af kvaliteten ved dagplejen er, at det er i hjemlige omgivelser. Derfor må din familie også gerne være omkring dagplejebørnene. Vi indhenter straffe- og børneattest på alle i husstanden over 15 år. 

Du kan godt blive godkendt som dagplejer, selvom du har dyr.

Vi vil altid gå i dialog om, hvordan og i hvilket omfang dyret kan være en del af din dagpleje. Hunde og børn skal dog være adskilt i hele åbningstiden. Er du interesseret i at høre mere om, hvordan det er at have dyr i dagplejen, er du velkommen til at kontakte os.

Det bedste ved at være dagplejer, og det, der gør mig allermest stolt, det er når børnene løber ind i armene på mig om morgenen eller ikke vil hjem om eftermiddagen… Det er det hele værd

Lene Magnussen, dagplejer Favrskov Kommune

Ønsker du at vide mere?

Kontakt

Eline Vermedal Høgh 

Daglig leder af dagplejen

Telefon: 89 64 33 09

Mail: elvh@favrskov.dk