Samarbejde og inddragelse

Samarbejdspartnere

I Favrskov Kommune er både virksomheder, foreninger, borgere og kommunen allerede i gang med mange gode klimaindsatser.

Hvis vi skal nå i mål med at blive klimaneutrale i 2050, er det vigtigt, at alle arbejder sammen, for at indsatserne kan få endnu større effekt. Der ligger et stort potentiale for at reducere CO2-udledninger indenfor de forbrugsbaserede udledninger – fødevarer, tøj, elektronik, byggeri og meget andet.

Her kan du læse mere om forskellige grønne samarbejder, og hvordan Favrskov Kommune vil arbejde for at understøtte de mange gode tiltag hos virksomheder, foreninger, institutioner og borgere.

Billede af dekorativ karakter

Klima Favrskov

Klima Favrskov er en fælles indsats hvor private, foreninger, organisationer, institutioner, virksomheder og kommunen sætter fokus på klima og den grønne omstilling.

Læs mere om Klima Favrskov
Gudenåen i solvndgang

Coast to Coast

Coast to Coast Climate Challenge er et EU-finansieret samarbejde mellem 30 partnere i Region Midtjylland.
Her kan du læse mere om de syv Gudenåkommuner samarbejde.

Læs mere på projektets hjemmeside
vindmøller

Bæredygtighedsudvalget

Udvalget skal arbejde med tre temaer frem mod 2025 og løbende levere anbefalinger til forvaltningen og de stående udvalg.

Læs mere om Bæredygtighedsudvalget

Inddragelse

Under udarbejdelsen af Klimaplan 2050 afviklede Favrskov Kommune en række aktiviteter, hvor kommunens borgere kunne komme med input til retning for kommunens fremtidige klimaindsats. En stor del af aktiviteterne fandt sted som en del af Klimauger 2021 og 2022, hvor der blev afviklet workshops, samtalesalon, stormøder og udstillinger.

Som en del af Klimaplan 2050 har Favrskov Kommune vedtaget en lang række tværgående indsatser, hvor kommunen som facilitator eller samarbejdspartner vil understøtte indsatser for at styrke den fælles klimaindsats.

Kontakt

Teknik og Miljø

Torvegade 7
8450 Hammel

[email protected]