Har du brug for hjælp til at blive røg-, snus- og nikotinfri?

Du kan få gratis hjælp og rådgivning i Favrskov Kommune, hvis du ønsker at stoppe med at ryge, dampe, bruge snus eller andre nikotinprodukter. 

Et forløb foregår i en gruppe sammen med andre, der også ønsker at blive fri af deres afhængighed. Der er i særlige tilfælde også mulighed for et individuelt forløb. Du kan også benytte et gratis online forløb.

Læs mere om hvordan vi behandler dine personoplysninger 

Deltag i gruppeforløb

Der starter løbende nye gruppeforløb i Hammel, Hadsten, Ulstrup og Hinnerup. De kommende gruppeforløb starter:

2024

  • Ulstrup: Tirsdag 16. januar kl. 14-16 i Favrskov Sundhedscenter, Hovedgaden 58 (en fløj af Ulstrup Skole)
  • Hinnerup: Onsdag 21. februar kl.16-18 i Favrskov Sundhedscenter, Herredsvej 16, 8382 Hinnerup
  • Hammel: Tirsdag 9. april kl.14-16 i Inside, Dalvej 1, 8450 Hammel
  • Hadsten: Onsdag 15. maj kl.16 –18 i Favrskov Sundhedscenter, Hovvej 76, 8370 Hadsten

Ryger du mere end 15 cigaretter om dagen, er der mulighed for tilskud til rygestopmedicin.

Tilmelding

Du kan ringe og tilmelde dig et forløb på tlf: 40 22 82 83 eller benytte formularen her

Få hjælp online

I stedet for at deltage i et af vores gruppeforløb, kan du få gratis telefonisk rådgivning ved Stoplinien eller online hjælp via E-kvit. Er du ung kan du bruge appen XHALE.

Gruppeforløb

Sådan foregår et forløb

Et forløb foregår i en gruppe på 2-12 deltagere og holdes af en professionel rådgiver. Forløbet er for alle, som ønsker at komme ud af deres afhængighed af nikotin uanset alder. 

Forløbet indeholder blandt andet: 

  • Gode råd om at forberede dit nikotin- eller rygestop
  • Idéer til at bryde dine vaner
  • Hjælp til at holde fast i beslutningen, når du bliver fristet
  • Støtte fra rådgiver og de andre deltagere 

Du skal ikke være røg-, snus- eller nikotinfri, inden du starter. Der aftales en fælles stopdato, som ligger mellem 2. og 3. mødegang. Alle forløb varer 6 uger.

I særlige tilfælde er det muligt at få et individuelt forløb.

Læs her om deltagernes oplevelse af et gruppeforløb

Rådgivning til unge

Alle uanset alder kan få gratis hjælp til at komme ud af et nikotinforbrug herunder snus, rygning og andre nikotinprodukter. Du kan deltage i vores gruppeforløb, hvor vi hjælper dig med at komme ud af din afhængighed. Der er også mulighed for et individuelt forløb.

Hvis I er flere unge tilknyttet den samme skole/uddannelsessted i kommunen, er der også mulighed for at tilbyde et gruppeforløb på skolen/uddannelsesstedet.

Hvis du har brug for mere information om nikotinafhængighed og høre, hvilke muligheder der er for hjælp til snus-, ryge- eller nikotinstop, kan du sende en sms med teksten ”Favrskov sund - Rådgivning” til 1910, og du vil herefter blive kontaktet af en af kommunens rådgivere.

Læs her om tre unges oplevelse af et forløb

Telefonisk hjælp til unge op til 25 år

Ønsker du anonym rådgivning til at komme ud af din afhængighed, tilbyder Stoplinien gratis telefonisk hjælp til alle unge op til 25 år på tlf. 80 31 31 31.

Hvad kan jeg gøre som forælder?

Som forældre har I indflydelse på jeres barns viden om og holdning til tobak og nikotin. Vi opfordrer derfor alle forældre til at snakke med jeres børn og unge om rygning, puff bars, snus eller andre nikotinprodukter. 

Læs her, hvordan nikotinprodukter påvirker unges hjerner, og få inspiration til, hvordan du kan tale med dit barn om tobak og nikotin

Brug for hjælp?

Kontakt sundhedsplejersken på dit barns skole, hvis du er bekymret for din søn eller datter eller har brug for råd og vejledning. Find skolesundhedsplejerskens kontaktoplysninger her 

Har du eller dit barn brug for hjælp til snus-, ryge- eller nikotinstop, kan du sende en sms med teksten ”Favrskov sund - Rådgivning” til 1910, og du vil herefter blive kontaktet af en af kommunens rådgivere.

Se Vidensråd for Forebyggelses explainervideo: ”Sådan skader nikotin børn og unges hjerner"

Tilmeld dig et forløb

Du kan ringe og tilmelde dig et forløb på tlf: 40 22 82 83 eller benytte formularen her