Mountainbikespor i Favrskov

I Favrskov Kommune er der gode naturforhold til mountainbike. Kilometervis af spor snor sig igennem skovene ved henholdsvis Ulstrup, Hammel og Hinnerup. 

Alle er velkomne til at benytte sporene - blot vis hensyn og pas på hinanden, når I suser ned ad skrænterne.

Cykelryttere i skoven

MTB-sporene i Hammel

De to spor i Hammel er Klintholmsporet (4 km) og Hammel Mølleskov (7 km). Sporene varierer i sværhedsgrad. Hammel Mølleskov er den nemmeste del. Hvis du starter ved det grønne flag, rammer du det tekniske stykke på de første 3,5 km af sporet. Sporet starter ved Vadstedvej 110, 8450 Hammel. 

Hammel Cykle Klub og Team Gummiben har etableret sporene i Hammel, hvor Wefri A/S ejer arealet med Mølleskovsporet, mens Favrskov Kommune ejer Klintholmdelen. Det er kun tilladt at køre på de afmærkede spor og befæstede veje og stier fra kl. 7.00 til solnedgang.  

Se kort her.

Følg Hammel MTB-spor på Facebook
Cykelryttere i skoven

MTB-sporet i Ulstrup

Sporet mellem Ulstrup og Amstrup Bakker er ca. 3,5 km langt. Det er et intensivt ensrettet spor med mange tekniske og svære udfordringer. Det er et kuperet terræn, så du skal være opmærksom hele vejen rundt. 

Sporet har forskellige røde sløjfer, og der er sektioner med berms (jordvolde), rockgarden (underlag med sten), træbroer, hop og drop (bump og forhøjninger) samt snævre switch backs (snævre sving) på både op- og nedkørsler.

Sporet er kompakt og kan enten køres som én lang runde, eller du kan vælge at køre udvalgte sektioner flere gange i træk. Ulstrup MTB Sporet er etableret af frivillige kræfter fra Ulstrup MTBikers i en privat skov.

Læs mere hos Ulstrup IF
Cykelryttere i skoven

MTB-spor i Hinnerup

Dette mountainbikespor er cirka 6,5 kilometer langt og teknisk krævende flere steder med sving og kurver. Du kan parkere ved Hinnerup Bibliotek & Kulturhus, Skovvej 18, 8382 Hinnerup, hvor sporet begynder og slutter.

Man kun må køre på de anviste spor og befæstede veje og stier. Ruten er ensrettet og inddelt i forskellige strækninger, der har fået navne som eksempelvis Grusgraven, Motorvejen, Rådhusskoven og Troldeskoven. Flere steder krydser du nogle stier, hvor du selvfølgelig skal være opmærksom på andre brugere af skoven.

Du må kun køre på mountainbikesporene fra kl. 07.00 til solnedgang. Sporet er blevet oprettet af Cykelklubben Team Søften. Se kort her.

Følg MTB-sporet i Hinnerup

MTB-sporet i Hadsten

Sporet i Hadsten er knap 4 km og byder på både teknik-pump, hoplinie, gode berms, teknikdel og kørsel i både skov og åben kuperet mark. Teknik-pump ligger i starten og køres som en sløjfe, der kan tages flere gange. Sporet er ensrettet.

Du kan parkere ved Bavnehøjskolen på Skovvangsvej 20, 8370 Hadsten. Hadsten MTB spor har et godt samarbejde med HSK og OUTDOOR fitness der begge holder til ved start/slut af spor.

Sporet udbygges og vedligeholdes af frivillige - se mere om aktiviteter og arbejdsdage på Facebookgruppen ”Hadsten MTBspor”

Sporet bruges af både gående og cyklende  - gående skal gå i modsat retning af kørende for sikkerhedens skyld. Sporet ligger på kommunens arealer og må bruges døgnet rundt.

Følg Hadsten MTBspor på Facebook
Mælkebøtter i sommernat

Se mere på Udinaturen

Udinaturen.dk er Danmarks guide til oplevelser i naturen.

Siden er et samarbejde mellem en række kommuner, Miljøstyrelsen, Naturstyrelsen, Friluftsrådet og KL.

Her finder du kortmateriale fra hele landet og kan selv vælge om du fx ønsker at se MTB-spor, vandreruter eller shelterpladser.

Udinaturen.dk på cykel