Favrskov Rusmiddelcenter tilbyder gratis rådgivning og behandling til borgere, der har problemer med alkohol eller stoffer.

Alle kommunens borgere (over 18 år) kan frit kontakte Favrskov Rusmiddelcenter uden henvisning. Er du under 18 år, kan du kontakte Modtagelsen på tlf. 89 64 34 27 (alle hverdage kl. 9 - 10). 

Du kan ringe til os på telefon 89 64 32 50 mandag, tirsdag, torsdag og fredag kl. 9-12, onsdag har vi lukket. Du er også velkommen til at lægge en besked, så vender vi tilbage til dig.

Du kan også skrive til os via formularen her og bestille tid til en samtale. 

Tvivl om alkohol eller stoffer er et problem?

I løbet af den første samtale, kan vi afklare, om du har brug for behandling eller ej. Jo før du tager kontakt, jo nemmere er det oftest at opnå den ændring, du ønsker.

Samtaler med en peerfrivillig – en, der har været der selv

En peersamtale er en ligeværdig samtale med en person, der har levet erfaring med rusmiddelbrug og psykisk sårbarhed.

Peersamtalen foregår på dine præmisser og kan give dig et indblik i et andet menneskes recovery proces, som du måske kan spejle dig i. Samtalerne kan øge din oplevelse af håb og støtte dig i at give udtryk for egne behov og ønsker i din egen recoveryproces.

Thomas Arnsbo er uddannet peermedarbejder og tilbyder i dag individuelle peersamtaler til mennesker med rusmiddelbrug. Thomas har mange års levet erfaring med psykisk sårbarhed og rusmiddelbrug og har arbejdet meget med sig selv for at komme videre i sit liv. Hans drivkraft og lyst til at hjælpe kommer af den recoveryrejse, som han selv har været igennem. Peersamtalerne kan foregå på Rusmiddelcenteret, eller hos dig. 

Hvis du har lyst til at høre mere om peersamtaler, kan du kontakte Thomas direkte på tlf. 21 69 85 94, eller ved at skrive sikkert til os via linket her.
 

mand tænder tobak

Anonym behandling

Du kan få gratis og anonym rådgivning og behandling, der: 

  • består af rådgivning og samtaler
  • er gratis for dig som borger i Favrskov
  • foregår individuelt eller i gruppe efter aftale
  • behandlingssted aftales med behandleren og kan også finde sted uden for kommunen

Hvis du ikke har andre sociale problemer, der behandles i kommunen, behøver du ikke at oplyse navn, adresse eller cpr-nummer, men kan forblive helt anonym under hele behandlingsforløbet.

Du skal borger kunne dokumentere, at du borger i Favrskov Kommune - eksempelvis ved at vise  dit sundhedskort, hvor oplysninger om navn, cpr-nummer og adresse er dækket til, så kun postnummer og bynavn er synlig. Uanset om du ønsker at være anonym eller ej, så har rusmiddelcentrets personale tavshedspligt.

Læs om vores anonyme tilbud her

Kontakt

Favrskov Rusmiddelcenter

Stationsstræde 51
8370 Hadsten
Tlf. 89 64 32 50

Afdelingsleder

Susanne Dehn-Andersen

Tlf. 23 49 24 43