Som frivillig kan du gøre en forskel for ældre mennesker i Favrskov Kommune

I Favrskov Kommune er vi taknemmelige for de frivillige kræfter, der giver deres tid til de ældre på vores plejecentre og i ældreboligerne. For de frivillige er med til at give hverdagen lidt flere farver og lidt mere indhold. 

Som frivillig for de ældre kan du selv vælge, hvordan du har lyst til at hjælpe. Det kan for eksempel være, at du vil være besøgsven, spiseven eller være den, der hjælper, når der skal hænges en lampe op.  Eller måske har du lyst til at spille musik eller dyrke grøntsager sammen med de ældre. Du er også meget velkommen til at tage børnene eller børnebørnene med, så I kan være sammen om de forskellige aktiviteter på tværs af generationer.

Om du har lidt eller meget tid til rådighed er ikke afgørende. Det kan også være, du selv har en god idé til et projekt eller en aktivitet, som de ældre kan få glæde af. Det vigtigste er, at du brænder for at hjælpe dine ældre medborgere. I så fald kan du måske få tilskud til at føre din ide ud i livet. Vi kan altid bruge flere hænder og idéer.

Kontakt os for at blive frivillig

Der er frivillige på alle vores plejecentre og sundhedscentre. Kontakt det sted, du ønsker at være frivillig og få mere at vide om, hvordan du kan hjælpe:

Søg støtte til frivillige aktiviteter

Favrskov Kommune uddeler hvert år penge til frivillige organisationer, foreninger, netværk og andre grupper af frivillige på baggrund af en ansøgning til de såkaldte § 18-midler.

Formålet er at fremme samarbejdet med frivillige sociale grupper, foreninger mv. og skabe gode rammer for den frivillige indsats ved at støtte en bred vifte af aktiviteter.

Læs mere om støtte til frivilligt socialt arbejde

Retningslinjer for frivillige

Som frivillig i Favrskov Kommune, har du tavshedspligt.

Det betyder, at du ikke må videregive personlige og fortrolige oplysninger om brugerne uden deres tilladelse. Du må altså ikke fortælle andre om brugerne eller deres personlige forhold – det er dog en undtagelse, når menneskers liv og velfærd er truet – så har vi alle oplysningspligt til relevante instanser.

Hvis du har behov for at tale med andre om en person eller situationer, er du altid velkommen til at tale med din kontaktperson, der også har tavshedspligt.

Nogle steder vil du rent rutinemæssigt blive bedt om at vise din straffeattest, før du kan begynde som frivillig. Det kan det enkelte sted fortælle dig nærmere om.