I Favrskov Kommune kan du opleve den smukke natur gennem egnens mange vandreruter

Favrskov har et smukt og varieret landskab. Du kan opleve brede ådale med græssende dyr og høje bakker med en vidunderlig udsigt over et kuperet terræn. Du kan fx gå på den historiske Træksti, strækningen mellem Bamsebo Camping og Ulstrup kan anbefales, hvis ikke turen skal gå fra Silkeborg, gennem Favrskov og til Randers.

Du kan bestige Busbjerg og nyde den vidunderlige udsigt fra toppen, eller hvad med en gåtur i den smukke Søftendal, hvor du kan lede efter sjældne orkideer - mulighederne er mange i naturrige Favrskov.

Går turen forbi Høj Stene ved Vejerslev Skov, kan du få fornemmelsen af fortiden, når du går forbi de høje rejste sten, der viser omridset at en formodet kongegrav fra jernalderen.

Nogle af ruterne er på privat jord, og her gælder det blandt andet, at færdsel kun foregår på stierne. Se mere om adgang til naturen på Miljøstyrelsens hjemmeside

Dronefoto af Kollerup Enge med høj vandstand i morgensol

Find ruter på udinaturen.dk

På udinaturen.dk kan du finde inspiration til ture ud i naturen i hele Danmark - hvad enten du leder efter  vandreture, cykelruter, shelters eller legepladser.

Gå til udinaturen.dk
Trækstien ved Ulstrup

Naturperler i Favrskov

Favrskov gemmer på en række naturperler - vi har ådale, bakkekamme, enghøje og moser.

På alle naturperler er der digitalt afmærkede ruter, så du kan gå en tur og opleve vores fantastiske natur.

Rigtig god fornøjelse.

Se vores naturperler
Gudenåen i solvndgang

GudenåStien

GudenåStien er et tværkommunalt projekt, der vil etablere afmærkede vandreruter hele vejen fra Gudenåens udspring til dens udløb.

 

Læs mere om GudenåStien