Et nyt og moderne botilbud tæt på natur og by

Elbæk er et botilbud i Hadsten med 39 boliger til handicappede med udviklingshæmning.

På Elbæk tager vi udgangspunkt i den enkelte beboer, så der tilrettelægges individuelle forløb med henblik på, at beboerne få et selvstændigt liv, og bliver så uafhængig af hjælp som muligt. Ud over fokus på det individuelle, er der fokus på at etablere sociale sammenhænge og aktivitet.

Målgruppen

Beboere på Elbæk har udviklingshæmning som deres primære handicap. Hertil kommer i forskelligt omfang diverse tillægsdiagnoser som Alzheimer, autismespektrumforstyrrelse, sjældne syndromer og syns- og hørehandicaps.

Beboerne er i alderen 18-85 år.

Beliggenhed

Elbæk ligger i den nordlige del af Hadsten med 1,5 km til centrum med indkøb og togstation. Til den ene side er der natur og udsigt, og til den anden side er der boligkvarter og skoler/sportshaller m.v. Der er fortov og cykelsti, så det er nemt at færdes i omgivelserne. Herudover er der kort afstand til et stoppested, så det er nemt at tage bussen.

Elbæk

Boligerne på Elbæk

På Elbæk er der lagt vægt på at skabe et miljø, der ikke virker som en institution. Derfor er 20 af Elbæks 39 boliger opført som fritliggende rækkehuse uden direkte adgang til fællesrum. De resterende boliger har direkte adgang til fællesarealer, men har også en primær hoveddør fra fortovet.

Alle boliger er selvstændige to-rums-boliger, som er lyse og indbydende. Boligerne består af køkken (med kogeplader, ovn, køleskab og opvaskemaskine) i åben forbindelse til en stue. Et badeværelse med installationer til vaske- /tørremaskine, samt et soveværelse. Alle boliger har indbygget loftlift, som er skjult i loftet.

Udearealerne bliver passet af det nærliggende aktivitetscenter, og der er etableret væksthuse og bålhytte

Mad og spiseforhold

Da alle lejligheder er fuldt udstyret med køkken, er der mulighed for selv at stå for de daglige måltider, eksempelvis ved at indkøbe morgenmad/frokost-produkter til eget køleskab og den varme ret som hel eller delvis færdigret. Der er mulighed for at købe morgenmad, frokost (weekend) og aftensmad i caféen. Maden kan spises i det store fællesskab i caféen, i mindre fællesskaber i opholdsrummene eller alene i egen lejlighed efter ønske og behov.

Kontakt

Elbæk

Elbæktoften 9
8370 Hadsten
Tlf. 89 64 40 50

Ina Schelander

Afdelingsleder
Tlf. 21 16 22 97

Anja Dissing 

Afdelingsleder
Tlf. 20 14 49 59