- Det giver sved på panden, og så er det sjovt

Hver torsdag indtager seniorerne Ulstrup Hallerne kl. 10-12, og så bliver der altså gået til den, så sveden springer. Men der bliver også grinet, snakket og spillet seriøs tæppecurling. Og bagefter er der kaffe og boller.

tæppecurling

De udendørs aktiviteter med krolf, tennis og fodbold er ikke helt afsluttet, så der mangler stadig nogle deltagere i hallen denne torsdag til ’Idræt om dagen’ i Ulstrup Hallerne. Alligevel har der været godt gang i gymnastikken, og nu spiller de badminton, tæppecurling og ikke mindst pickle-ball, der er en fin blanding af tennis, padle og lidt badminton.

Indflydelse på stort og småt

Ole Krogh spiller pickle-ball og roser sin medspiller for en god bold. Han er formand for Ulstrup IF og sammen med sin kone Gitte Appel også involveret i ’Idræt om dagen’:

- Jeg kan ikke lade være med at involvere mig som frivillig, da det er sjovt, og du får indflydelse på stort og småt. Samtidig kan du være med til at få noget til at ske ved dit engagement, og i det arbejde møder du en masse mennesker, og det har stor værdi. Samværet med de mennesker er jo det halve af det. Som pensionist skal jeg selvfølgelig have noget motion, og så skal jeg involvere mig i noget lokalt, og det er så blevet Ulstrup IF, og det kan jeg slet ikke undvære, lyder det fra Ole Krogh, inden han løber tilbage på pickleball-banen. 

Lide at tage ansvar

Hans kone Gitte Appel holder lige en kort pause i formiddagens udfoldelser. Hun har hele sit liv været en del af foreningslivet og gymnastikleder siden hun var 13 år.

- Det er jeg ikke længere, for Ole og jeg ville gerne finde noget, vi kunne gå til sammen. Og det er så blevet til ’Idræt om dagen’, hvor jeg er frivillig eller tovholder. Folk kan nu efterhånden godt klare det selv, men det er nok godt nok, at der er en tovholder. Og jeg kan godt lide at tage det ansvar og yde den indsats, for det er vigtigt, at vi har de her gode tilbud. For mig betyder det sociale samvær også rigtig meget. Det giver sved på panden, og så er det sjovt. Og derefter drikker vi kaffe sammen, hvor vi ordner verdenssituationen og vender stort og småt. Det vil jeg helst ikke undvære, understreger Gitte Appel.

- Vi hiver hinanden med

En større flok af deltagerne sætter også lige ord på, hvorfor de hver torsdag dukker op i hallerne:

- Det er sjovt med noget motion, og det giver mere end at gå en tur. Vi får sved på panden, og det er absolut ikke kedeligt. Vi griner lidt af hinanden, og vi hiver hinanden med, for ellers bliver det for hårdt for sofaen, hvis vi bliver hjemme for længe. 

Og så er det ellers tilbage på banerne igen. Jytte Bundgaard har været med til gymnastikken, derefter tæppecurling, og nu når hun lige en omgang pickleball, før der bliver kaldt til kaffe og boller.

Fakta

Idræt om dagen foregår hver torsdag kl. 10-12 i Ulstrup Hallerne. Læs mere på ulstrupif.dk og klik på 60+.