Favrskov Fighters vinder handicapprisen 2023

04.12.2023
Handicaprådet overrækker handicapprisen 2023
Handicaprådet overrækker handicapprisen 2023
Handicaprådet overrækker handicapprisen 2023

Trænerstaben bag Favrskov Fighters er de glade vindere af handicapprisen 2023, uddelt af Handicaprådet i Favrskov Kommune. De får prisen for at have ’opbygget et unikt fællesskab for børn med handicap i kommunen’.  

Der var stor jubel og klapsalver i byrådssalen i dag, da borgmester Lars Storgaard kunne afsløre, at vinderne af Handicapprisen 2023 er trænerstaben bag Favrskov Fighters, som er en del af Hadsten Håndbold.
I borgmesterens tale lød det blandt andet:
- Denne pris er ikke kun en anerkendelse af individets eller organisationens indsats;

den er også et symbol på vores fælles ambition om at gå i en retning, hvor alle borgere, uanset handicap, har lige adgang og lige muligheder. Trænerne bag håndboldholdet Favrskov Fighters får prisen for at have opbygget et unikt fællesskab for børn med handicap i kommunen. Årets prisvinder har vist ekstraordinær dedikation til at skabe forandringer og bane vejen for et mere inkluderende samfund.

Ole Thykær, formand for Handicaprådet i Favrskov Kommune, holdt også en tale ved overrækkelsen, og han understregede, at Handicaprådet er meget optaget af sundhedsfremmende aktiviteter for personer med handicap.
- Hvis sloganet ”Lighed i sundhed” skal give mening, skal der også være forebyggende tiltag for borgere med handicap. De unge har brug for at blive støttet i at tage del i sundhedsfremmende aktiviteter. Det er netop det, som Favrskov Fighters lykkes rigtig godt med, lød det fra Ole Thykær.


Flere af spillerne fra Favrskov Fighters var mødt op i byrådssalen sammen med trænerne. De studerede checken på 5.000 kr. og diplomet, og der var glade smil, da billederne skulle tages. På vegne af trænerne tog Camilla Syrstad imod diplom og check, og hun understreger, at prisen betyder vildt meget for alle involverede.
- Det er en anerkendelse af vores arbejde med holdet, og prisen skaber synlighed omkring tilbuddet. Vores tilbud er mere end håndbold. Det er foreningsliv med sammenhold og fællesskab, og det har de her børn og unge også brug for. Og det har deres forældre også. For deltagerne er holdet med til at give dem både en personlig og social udvikling. Holdet har eksisteret i fire år til nytår, og vi har set spillere blomstre og hjælpe hinanden, fordi de er i trygge rammer. Det er fantastisk at opleve, siger Camilla Syrstad.


På lørdag fejrer holdet juleafslutning, og de skal i fællesskab finde ud af, hvad prisen på de 5.000 kr. skal bruges til. En fælles oplevelse kunne være et godt bud.
- Mange af dem er blevet så vilde med håndbold, at de også gerne vil ud at opleve andre kampe, og holdkammeraterne ses også i fritiden. Det er det foreningsliv også kan give. Og håndbold er en holdsport, hvor vi har brug for hinanden, og vi hylder både scoringer, redninger, den gode aflevering og opbakningen til hinanden. Det er givende at være med til at opleve, at de blomstrer og udvikler sig. Og det kan godt være, at vi er trænere, men måske er vi mere holdkammerater, for de betror os meget, og vi spiller med i træningen, så de hele tiden kan spejle sig i os, forklarer Camilla Syrstad.

Trænerstaben i Favrskov Fighters består af: Camilla Syrstad, Susanne Willesen, Alexandra Andersen Pujol, Mette Frislev, Lone Margrethe Carstens, Rikke Nielsen, Søren Grilmer, Birgitte Sander, Jacob Bardino, Jesta Damgaard og Louise Wissing.

Handicaprådet overrækker handicapprisen 2023
Handicaprådet overrækker handicapprisen 2023