Handicappris til OK Plus Hadsten

01.12.2022
Modtagere af handicapprisen 2022
De to modtagere af Handicapprisen 2022
Uddeling af handicapprisen

Handicaprådet i Favrskov Kommune uddelte tidligere i dag Handicapprisen 2022 til OK Plus i Hadsten med Ole og Emil Dragenberg som de glade og overraskede modtagere.

Handicapprisen er med til at sætte positiv fokus på forholdene for mennesker med handicap.

Borgmester Lars Storgaard overrakte prisen på 5.000 kr. til Ole Dragenberg, der forpagter tankstationen OK Plus i Hadsten og sønnen Emil Dragenberg, og han sagde i den forbindelse, at handicapprisen er en pris, som sætter initiativ, ildhu og fællesskab i højsædet.


- Favrskov Kommune skal være et godt sted at bo, arbejde og leve for alle. Det betyder, at mennesker med handicap får mulighed for at udvikle og udfolde sig, og at de på lige fod med andre kan blive en del af kulturelle, sociale, frivillige eller andre typer af fællesskaber, lød det blandt andet i borgmesterens tale.

Efter overrækkelsen af prisen begrundede Ole Thykær, formand for Handicaprådet i Favrskov Kommune, tildelingen af prisen til OK Plus Hadsten:

- Når vi i Handicaprådet peger på OK Plus Hadsten som vinder af Handicapprisen, så skyldes det, at de statuerer et godt eksempel på, hvordan der kan skabes meningsfulde aktiviteter og beskæftigelse uden for de traditionelle rammer, hvis blot man tør tænke ud af boksen. Det handler om at møde mennesker, hvor de er og at være åben for både forskelligheder og muligheder. I indstillingen er det helt tydeligt for os, at personalet på OK Plus møder borgerne fra botilbuddet på Ellemosevej i Hadsten med stor omsorg og interesse. Ikke kun den borger, der hjælper til i butikken, men også de borgere, der måtte komme og handle. OK Plus Hadsten minder os om, hvor vigtigt det er at give plads til, at mennesker er forskellige og til at møde alle mennesker i øjenhøjde.

Alle fem nominerede til prisen var mødt frem til overrækkelsen, og det var tydeligt at se, at det var lykkedes at holde tæt med navnet på vinderen, for overraskelsen var stor hos Ole og Emil Dragenberg.

- For 14 dage siden fandt vi ud af, at vi var blevet indstillet til prisen, og inden da vidste vi faktisk slet ikke, at der var sådan en pris. Vi er da utrolig stolte over at vinde prisen, selvom vi jo ikke synes, at vi gør noget specielt. Det har været helt naturligt at tage borgeren ind og lade ham hjælpe til i butikken, fortæller Ole Dragenberg.

Emil Dragenberg tilføjer:
- Hans forældre har fortalt os, at det har givet ham livsglæde, at han må hjælpe til i butikken, og at han nu har fået et formål med hverdagen. Det er jo skønt at høre, og så kan det jo godt være, at vi faktisk gør en lille forskel.