Red Barnet sikrer julegaver til de ukrainske børn i kommunen

19.12.2022
Gaver fra Red Barnet til ukrainske børn

For de herboende ukrainere bliver det en anderledes jul, end de er vant til. ’Plejer’ er der ikke, så derfor er Red Barnet i gang med at samle gaver ind til de ukrainske børn under 18 år i Favrskov Kommune.

I Favrskov Kommune har borgere og frivillige organisationer helt fra start bakket op om at hjælpe flygtningene fra Ukraine. I forbindelse med julen og nytåret er der også behov for hjælp, og Red Barnets familieklub i Hammel er derfor i fuld gang med at samle ind, så alle ukrainske børn under 18 år kan få en julegave, fortæller Ann Sophie Leiendecker, der er frivillig i Red Barnet:

- Firmaer og private bidrager enten med konkrete gaver eller med penge, så vi kan købe gaver, og i år kan vi mærke, at der er ekstra meget brug for hjælp, også til danske familier, som vi også forsøger at hjælpe. Desuden har Regnbueskolen i Hammel og skolens børn og forældre været utrolig aktive. Nogle har fundet gode genbrugsgaver, mens andre har købt nye gaver.

Red Barnet deler gaver ud til ukrainerne i deres familieklubber i Hadsten og Hammel. De har en oversigt over de ukrainske børn med alder og køn, og efter det bliver gaverne delt ud, så gaven ikke rammer helt skævt i forhold til modtageren.

Michael Hejlskov
Jacobsen, formand for Red Barnet, Favrskov, fortæller, at Red Barnet igennem flere år har samarbejdet med Regnbueskolen om at indsamle gaver til børn og unge i Favrskov.

- Nu er ukrainerne så kommet til, og der er også et behov for at hjælpe dem. Heldigvis har der igen været stor opbakning til at hjælpe, selvom vi helt forståeligt også kan mærke, at nogle virksomheder er pressede på økonomien. Det ændrer ikke på, at der er en stor, stor vilje til at hjælpe og til at inkludere de mennesker, der ikke har så meget. Det giver rigtig god mening, lyder det fra Michael Hejlskov Jacobsen.