Sådan arbejder Global Stole med grøn omstilling

22.08.2022
Personer på virksomhedsbesøg

Målet er klart; I 2024 skal hver enhed, som Global Stole producerer, udlede næsten 40% mindre drivhusgas end i dag. Derfor er alle redskaber i brug for at komme i mål.

Favrskov Kommunes Grønne Idébank præsenterer endnu en lokal virksomheds arbejde med grøn omstilling.

Global Stole er placeret i Hvorslev og har siden 1973 udviklet, produceret og solgt praktiske og ergonomiske stole. Det går godt i virksomheden, som har mere end fordoblet sit overskud de seneste tre år. I dag har virksomheden 26 ansatte og producerer årligt omkring 70.000 enheder. Hvorslev-virksomheden er internationalt orienteret og eksporterer 85% af sin omsætning – blandt andet via sine salgsselskaber i Sverige og Frankrig.

Global Stoles kunder skal hurtigt kunne finde ud af, hvor meget af materialerne i stolen, som er fra genbrugsmateriale, samt hvilke dele, der er genanvendelige.

Det vil virksomheden løse ved at sætte QR-koder på stolene, som kunden hurtigt kan scanne med sin mobiltelefon. Bag den simple løsning ligger et grundigt arbejde med at registrere processer og materialer. Det omfattende registreringsarbejde betyder også, at virksomheden har styr på sit CO2-regnskab.

- I Global Stole gør vi, hvad vi kan for bidrage til den grønne omstilling. Rejsen starter ved at have styr på virksomhedens udledninger, så hvis din virksomhed ikke har et CO2-regnskab endnu, vil jeg anbefale, at I begynder arbejdet med registreringerne med det samme, siger Peter Bertelsen, direktør for Global Stole. 

Med Klimaklar produktionsvirksomhed kan din virksomhed blandt andet få udarbejdet et CO2-regnskab gratis – se mere her

Global Stole ved i detaljen, hvad virksomheden udleder og har sat sig konkrete mål for fremtidens udledning. I 2024 skal hver enhed udlede 10 kg CO2 mindre end i dag – det er en reduktion på næsten 40%. For at komme i mål med de grønne ambitioner benytter virksomheden sig af forskellige værktøjer:

  • Får alt sin el fra dansk vindkraft. Den smule gas, virksomheden i dag benytter, har virksomheden en plan for at udfase.
  • Investerer i mere effektivt produktionsudstyr – konkret en fiberlaser, som erstatter gamle stempelmaskiner.
  • Arbejder systematisk med ISO-certificeringer.
  • Indgår i ESCRM-projektet, hvor virksomheden fik medfinansieret rådgivning til at udvikle en grøn forretningsplan. Nu overvejer virksomheden at søge støtte fra projektet til at implementere forretningsplanen.

ESCRM er et energispareprojekt, hvor virksomheder kan få medfinansiering til udvikling af grønne forretningsplaner samt støtte til grønne investeringer.

Borgmester Lars Storgaard besøgte i slutningen af marts Global Stole som en del af sin indsats for at komme i direkte dialog med det lokale erhvervsliv. Borgmesteren har besøgt mere end 20 virksomheder i første halvår af 2022.

- Global Stole virker til at have grebet fremtiden ved at have et fast fokus på grøn omstilling og optimering i produktionen samt digital visualisering af produkterne, siger Lars Storgaard, borgmester i Favrskov Kommune. 

Er du interesseret i Global Stoles erfaringer med grøn omstilling, så er du velkommen til at kontakte direktør Peter Bertelsen på telefon 51 34 74 76 eller [email protected].