Seniorer har fokus på sundhed, styrke, fællesskab og glæde

31.03.2023
Senioridræt i Rønbæk Idrætscenter
Senioridræt i Rønbæk Idrætscenter
Senioridræt i Rønbæk Idrætscenter

Mandag formiddag er der tæt pakket på halgulvet i Rønbæk Idrætscenter, hvor HOG Senioridræt har gang i et stort gymnastikhold. Det er bare ét af tilbuddene til seniorerne, der selv sørger for ekstra aktiviteter, for det glade fællesskab står højt på prioriteringslisten.

Instruktøren har mikrofon på, så alle både kan se og høre, hvad der nu skal ske. Hele kroppen bliver rørt og strakt ud, og det giver sved på panden.


Inkluderende klubtilbud

Dorrit Hansen, formand for HOG Senioridræt, fortæller:
- HOG Senioridræt fejrede 25-års jubilæum sidste år, og omdrejningspunktet har altid været aktiviteter, der har fokus på sundhed, styrke, fællesskab og glæde. Og så vil vi også gerne være så inkluderende som muligt. Hvis kroppen er blevet lidt mere skrøbelig, så kan du måske være med til stolegymnastik i stedet for, at du bare stopper. Vi prøver at tilpasse vores hold, så der er noget for alle.
Hun blev formand sidste år og kalder det overvejende en givende frivillig tjans, da de har et fint samarbejde i bestyrelsen. Kun oplever de, i lighed med andre foreninger, at det er svært at finde instruktører.
- Det har været svært at finde instruktører, og vi er bare heldige, at to af deltagerne på holdene godt vil være instruktører. På det store hold om mandagen er der lavet en aftale med en fysioterapeut. Af og til prøver vi også at slå et slag for nye aktiviteter, så vi prøver at følge med og hele tiden være aktuelle for medlemmerne. Samtidig har vi fået en tradition for, at medlemmerne også planlægger rejser, vandreture eller cykelture, som man kan deltage i, hvis man vil. Så faktisk bliver det for mange til mere end bare gymnastikken eller spinning, som vi også tilbyder, siger Dorrit Hansen.

 

En aktiv uge

Gymnastikken i hallen er slut, og de mange deltagere deler sig op i forskellige hold, hvor nogle spiller floorball og pickleball, og et hold spiller curling i det ene hjørne af hallen, mens et andet hold mødes til et hjemmebrygget spil, hvor boldene skal i de opstillede kurve.
Dorrit har været institutionsleder, og efter pensioneringen har hun fået gang i de mange aktiviteter. Hun går til gymnastik om mandagen, er med i en gå-gruppe, og om fredagen styrketræner hun:
- Det er jo rigtig rart at bevæge sig, og det har jeg så ikke gjort i foreningsregi tidligere i mit liv. Da jeg først kom af sted, fandt jeg ud af, at jeg faktisk kendte ret mange af deltagerne, og de hjalp mig også ind i det. Lige nu har vi 307 medlemmer i HOG Senioridræt, og vi prøver at være opmærksomme på de nye, så de føler sig velkomne, men det kan selvfølgelig være svært på de store hold.

På alle måder positivt

Klokken er 12, og mange af deltagerne samles ved bordene i hallens caféområde. Madpakker, kaffe og frugt bliver taget frem, og det samme gør sangbøgerne, for en sang eller tre hører sig også til. I den ene ende af bordet sidder Walter, Michael og Lars. De er enige om, at det var en hård omgang denne mandag.
- Vi får arbejdet kroppen igennem på en kvalificeret måde, og det er faktisk rart. Da jeg var yngre spillede jeg fodbold og volleyball, men så kom skaderne. Nu har jeg fået tid til at bevæge mig igen, og jeg har også brug for det. Ikke mindst den sociale del, og jeg vidste jo, at Walter var her, lyder det fra Michael, der med et smil også noterer sig, at konen sikkert også er begejstret for, at han er væk et par timer.
Lars er til gengæld fulgt efter sin kone ned til gymnastikken:
- Tidligere har jeg jo været vant til fodbold og håndbold og tænkte, at det der gymnastik nok ikke var noget for mig. Men jeg er faktisk glad for det. Jeg får jo rørt kroppen, og efterfølgende har jeg ondt over det hele.
For syv år siden mistede Walter sin kone, og han har været bevidst om, at han skulle ud blandt andre.
- Jeg har jo tiden til det, når jeg ikke længere arbejder, og det er så godt at bevæge sig. Jeg fandt også ud af, at jeg faktisk kendte nogle af deltagerne, og jeg har da bare fået udvidet min bekendtskabskreds. Det er på alle måder positivt, lyder det fra Walter.
Og så er det tid til en sang.  

Fakta:

HOG Senioridræt har 307 medlemmer. Der er fire gymnastikhold og to spinninghold. Deltagerne arrangerer selv cykelture, vandreture og rejser. Afdelingen samarbejder også med Hinneruplund, når der eksempelvis er aktiviteten Store Gådag.
Læs mere om HOG Senioridræt  

Senioridræt i Rønbæk Idrætscenter
Senioridræt i Rønbæk Idrætscenter
Senioridræt i Rønbæk Idrætscenter