Stor interesse om Fremtidens Lilleåpark

Et velbesøgt borgermøde og mange input i den digitale borgerinddragelse vidner om en stor interesse for, hvordan Lilleåparken i Hadsten kommer til at se ud i fremtiden.

Borgermøde i Sløjfen i Hadsten
Foto fra borgermødet 21. august 2023 i Kulturhuset Sløjfen i Hadsten.

Favrskov Kommune skal i løbet af 2023/2024 udarbejde en helhedsplan for omdannelse af Lilleåparken i Hadsten. Parken skal blandt andet omdannes for at imødegå klimaforandringerne og for at skabe et mere attraktivt og mangfoldigt sted for borgerne.

Velbesøgt borgermøde og digital borgerinddragelse

I august måned afholdt kommunen et borgermøde om fremtidens Lilleåpark. Mødet var velbesøgt med flere end 100 borgere, der aktivt deltog i drøftelser og workshops. Men det var ikke kun de fremmødte på aftenen, der havde mulighed for at komme med deres input til helhedsplanen.

I perioden fra 17. til 23. august 2023 var det nemlig også muligt for borgerne at aflevere deres ideer og visioner via forskellige digitale muligheder på kommunens hjemmeside.

Mange gode forslag

Kommunen har modtaget mange gode forslag fra borgerne. Blandt andet blev det foreslået at etablere legeplads, skabe plads til vild natur og biodiversitet, gentænke stisystemet og anlægge flere broer, faciliteter til idræt og motion, og skabe opholdsrum og flere rekreative områder i parken. I illustrationen herunder kan du se et overblik over de temaer, der har fyldt mest i inddragelsen. 

Dekorativt element

Nu er det arkitekternes tur

Alle input fra borgermødet og den digitale borgerinddragelse er nu givet videre til arkitektfirmaet LYTT. De tegner forslaget til helhedsplanen, som skal indgå i et forslag til lokalplan for området. Forslaget til lokalplanen inkl. helhedsplanen sendes herefter til godkendelse i byrådet, hvorefter det kommer i offentlig høring. 

Du kan altid læse mere om om projektet på siden her.