Store vækstplaner hos Blue Line

29.09.2022
Direktør i Blue Line Niels Pedersen på virksomhedens lager.

Medarbejderantallet skal i de kommende år øges væsentligt hos Blue Line. Derfor er virksomheden i gang med at bygge nyt domicil i Søften Erhverv.

Det er de færreste computere, der kan tåle at blive trykspulet med vand og rengjort med skrappe rengøringsmidler. Men det kan nogle af de computere, som Blue Line bygger. Virksomheden har base i Søften Erhverv og producerer industricomputere og -skærme til krævende miljøer som benzintanke og fødevare- og medicinalindustrien. Det går så godt, at virksomheden nu bygger nyt og større domicil.

- Vi mangler plads alle steder. Vi kunne godt udvide vores nuværende bygninger, men da vi begyndte at regne på, hvad det ville koste at bygge et nyt, fremtidssikret hus, var prisforskellen ikke særlig stor. Så det var en bedre ide at bygge nyt, siger direktør og medejer, Niels Pedersen.

Virksomhedens nuværende bygninger blev opført i 2018, men et nyt domicil skal understøtte en ny strategi. Blue Line vandt nye kunder under coronakrisen, fordi virksomheden kunne levere i en tid, hvor konkurrenter løb for varer, og Niels Pedersen er sikker på, at leveringssikkerhed bliver et afgørende konkurrenceparameter i fremtiden. Derfor indeholder det nye domicil også et større lager.

- Hvor det tidligere var vigtigt ikke at have et stort lager, så bliver det fremover vigtigt at have varer på hylderne, så man stadig kan levere, selv om man skulle blive ramt af leveringsproblemer, siger Niels Pedersen.

Der er 21 medarbejdere i virksomheden, og målet er at nå over 30 ansatte om fem år. Væksten skal blandt andet drives af et endnu større fokus på eksporten, der i dag tegner sig for 30 procent af omsætningen. 

Det nye domicil på 1700 kvm er en investering på cirka 20 millioner kroner og opføres, så det nemt kan udvides ved yderligere vækst. Dialogen med kommunen om det nye byggeri har været god.

- Vi har et virkelig godt forhold til Favrskov Kommune, og det er ikke en selvfølge. Jeg kender mange virksomheder, der har bøvlet med dialogen med andre kommuner. Her i Favrskov har vi nogle faste kontaktpersoner, som vi altid kan ringe og snakke med. Og vi kan mærke, at de lytter til os. Vi har også været glade for byggesagsbehandlingen. Da vi ville i gang med vores nye byggeri, fik vi svar efter 30 dage, og så kunne vi gå i jorden, siger Niels Pedersen.

Blue Lines nye domicil står klar til indflytning i marts 2023.