Udskolingslærere henter viden hos fire ungdomsuddannelser

08.02.2024
Lærere fra 7. årgang besøger fire ungdomsuddannelser
Lærere fra 7. årgang besøger fire ungdomsuddannelser
Lærere fra 7. årgang besøger fire ungdomsuddannelser

Lærere fra 7. årgang på skolerne i Favrskov har besøgt Jordbrugets UddannelsesCenter Århus, Randers SOSU og Tradium Business Randers for at blive klogere på, hvordan det er at gå på skolerne. Målet er, at lærerne skal kunne vejlede udskolingseleverne bedre i deres studievalg. 

Hvad uddanner man sig egentlig til på Jordbrugets UddannelsesCenter Århus? Hvilke egenskaber er vigtige at besidde, hvis du vil være social- og sundhedshjælper, og hvordan ser skoleforløbet ud for en elev, der vil uddannes til at stå i butik?

Det er gode spørgsmål, og mange gange har 7. årgangsteamlærerne i folkeskolen ikke svarene, da de ikke kender så meget til disse uddannelser. Og så kan det være svært at snakke mere indgående med eleverne om valgmulighederne. 

Derfor har lærerne været på skolebesøg for at lytte til oplæg om uddannelserne, får rundvisninger og snakke med elever. De to halve besøgsdage er et forsøg, fortæller Birthe Bitsch Mogensen, pædagogisk konsulent i Favrskov Kommune:
- Lærerne har selv givet udtryk for, at de gerne vil have mere viden om de forskellige ungdomsuddannelser, som de ikke kender så meget til. På den måde kan de bedre støtte de unge i deres uddannelsesvalg, fordi de har fået indsigt i ungdomsuddannelsernes teori og praksis. De kan se elevernes vej igennem uddannelsessystemet og kan nu bedre vejlede i forhold til kompetencer og krav. 

Lærerne har selv været med til at give udtryk for, hvad de gerne ville høre om de pågældende steder, og hvad der ellers skulle stå på programmet.
- Det betyder meget, at de selv har været med til at byde ind med, hvad der skal ske på sådanne dage. Nu vil vi evaluere på dagene, så vi kan finde ud af, om vi skal gentage dem, og hvis ja, hvad vi skal rette til, lyder det fra Birthe Bitsch Mogensen. 

Fakta:
Udskolingseleverne skal vælge deres ungdomsuddannelse fra 15. januar til 1. marts 2024. På Jordbrugets UddannelsesCenter Århus er der flere uddannelser inden for landbrug, gartner og skovbrug. På besøget hørte lærerne om to uddannelser på skolen. 
Forløbene med de to eftermiddage er planlagt i et samarbejde mellem Unges Uddannelse og Job (UUJ), udskolingslederne, forvaltningen og ungdomsuddannelserne. Lærerne har sparret omkring det, de ønsker at få svar på. 

 

7. årgangslærere besøger Tradium i Randers
7. årgangslærere besøger ungdomsuddannelser
7. årgangslærere besøger ungdomsuddannelser