Ukrainere fik introduktion til det danske arbejdsmarked

18.11.2022
Ukrainere holder møde om jobmuligheder
Stormøde i InSide om ukraineres jobmuligheder

Hvor er der åbninger på det danske arbejdsmarked, og hvordan er det med rettigheder og pligter? Det var noget af det, 45 ukrainere bosat i Favrskov Kommune fik oplysninger om til et informationsmøde i InSide i Hammel.

Hvis man som ukrainer har en god uddannelse, men ikke kan tale dansk eller engelsk, så kan det være svært at bruge sin uddannelse nu og her. Det er tilfældet for nogle af de 45 ukrainere, der deltog ved mødet, hvor de fik information om beskæftigelsesindsatsen i Favrskov Kommune og hørte mere om, hvor der kan være en mulighed for at få et arbejde.

Med oversættelse fra jobcenterets ukrainsktalende integrationsmedarbejdere, hørte de ukrainske deltagere om kulturen på det danske arbejdsmarked og om rettigheder og pligter. De hørte blandt andet om SOSU-uddannelserne og om, hvordan man får et truckcertifikat.

 

Mange af de ukrainske flygtninge med bopæl i Favrskov Kommune er kommet i job. De 45 deltagere i mødet er ikke i job eller løntilskud endnu. Men man skal ikke være i tvivl om, at de rigtig gerne vil have et arbejde, siger Laila Dyrbye, leder af integrationsteamet:

- De er virkelig arbejdsivrige og vil så gerne bidrage. De skal bare have en hjælpende hånd til at tage det første skridt ind på det danske arbejdsmarked. På mødet bad vi dem prioritere, hvilke arbejdsområder de særligt kunne tænke sig at arbejde indenfor. På den måde kan vi bedre hjælpe dem i den rigtige retning. Så jeg oplever, at vi har en god og tæt dialog med ukrainerne, og at de kan se, at vi gerne vil støtte dem på deres vej mod det danske arbejdsmarked.