- Vi skal selv gøre noget for sagen

17.10.2022

To gange om ugen står den på krolf og hyggeligt samvær for 60+ på den grønne bane på Mosevej i Hammel. Lene Skouborg er en af dem, og hendes mand Børge er også en aktiv deltager. Vi må selv gøre en indsats for det, vi godt kan lide, lyder det fra Lene.

3 spiller krolft

Solen skinner, og 38 deltagere fordeler sig ud på de forskellige hold og de tre opmærkede baner på krolfanlægget på Mosevej i Hammel. Et system med spillekort sørger for, at det ikke er de samme hold hver gang, så snakken går med det samme på kryds og tværs. 

Drager omsorg for hinanden

Som mangeårig formand for Hammel GF Motion Unge Ældre er Lene Skouborg selvfølgelig også med på banen. Det samme er hendes mand Børge, der sammen med andre hjælpere sørger for at vedligeholde banen og klippe græsset.

- Ugen igennem er vi med til krolf, gymnastik og boldspil. Det er godt for kroppen at holde sig i gang, og socialt er det i den grad også sundt, for vi får snakket med en masse mennesker, og vi får vendt stort og småt. Det sociale samvær er fantastisk, og vi drager også omsorg for hinanden, så vi ringer til de folk, der pludselig ikke kommer mere. Måske har personen det lidt svært og trænger til en snak – og et forsigtigt skub til at komme med igen, forklarer Lene, mens hun gør klar til at slå til krolfkuglen.

Motion til de små grå

En af deltagerne på et andet hold ringer med klokken, og det betyder, at hun har fået hole-in-one. Forskellige glædesudbrud og ærgrelser lyder rundt om fra holdene.

- Ja, min kugle tog lige en æresrunde og så røg den i hullet, konstaterer Lene.

På et andet hold går 81-årige Birthe Rosenkvist. Hun glæder sig over at komme hjemmefra sammen med manden, så det ikke kun er hus og have, der optager deres tid:

- Vi er bevidste om at holde os i gang, da vi ved, at det er sundt. Vi kan også godt lide at komme ud og møde andre mennesker, få noget frisk luft og høre, hvordan andre folk har det. Jeg deltager i kirkecaféen hver onsdag, og så går jeg til banko i HGF en gang om ugen. Det er altså også vigtigt med noget motion til de små grå.

74-årige Kirsten Laursen går med på Birthes hold. Hun er også en aktiv senior med stavgang, badminton og krolf.

- Det betyder rigtig meget for mig at komme ud og få noget motion og frisk luft. Socialt er det også godt for mig, da der hele tiden er andre at snakke med, og man føler sig aldrig alene, siger Kirsten og haster videre til næste slag. 

Nu bestemmer vi selv

Lene Skouborg glæder sig over den store opbakning til aktiviteterne i Motion Unge Ældre.

- Vi har mange gode tilbud, og det er for både mænd og kvinder. Og heldigvis er der også medlemmer, der vil være med i bestyrelsesarbejdet og yde en indsats. Vi skal selv gøre noget for sagen, hvis vi har noget, vi rigtig godt kan lide. Og vi kan rigtig godt lide vores aktiviteter. På mange måder er det jo et fantastisk liv, vi har nu, hvor vi er blevet pensionister og stadig er friske. Nu bestemmer vi selv, og vi er stadig nysgerrige på livet med rejser, aktiviteter og oplevelser. Det er jo et fantastisk liv, lyder det fra Lene. 

Fakta

Hammel GF Motion Unge Ældre tilbyder krolf, gymnastik og boldspil – bordtennis, skumtennis og badminton. Det er muligt at kigge forbi og få en prøvetime, og du kan også spille med i krolf-turneringer. Læs mere på hgfhammel.dk – tryk på Unge ældre

  • Mennesker på grøn bakke og græsplæne
  • Krolf
  • Krolf
  • Krolf
  • Krolf