- Vi vil gerne bygge i Favrskov igen

29.03.2022
Mand står på en byggeplads

Hurtig sagsbehandling og fokus på kvalitet gør Favrskov til et spændende sted at investere for århusiansk byggevirksomhed.

Smidig sagsbehandling, attraktive projektgrunde og fokus på kvalitet i byggeriet gør Favrskov Kommune til et spændende sted at investere for Brdr. Thybo Ejendomsudvikling. Direktør Rasmus Kjær er ikke i tvivl om, hvad der karakteriserer et godt udbud af en storparcel.

- For det første vil vi gerne være med til lave lokalplanen sammen med kommunen. Det giver stærkere projekter - både for os og for køberne. For det andet vil vi gerne have et stort fokus på kvalitet i udbuddet af en projektgrund. Begge dele gjorde sig gældende med den storparcel, vi er ved at bebygge i Søften i Favrskov Kommune, siger Rasmus Kjær.

Han henviser til projektet Præstegårdshaven, der består af 38 rækkehuse. Kvaliteten blev vægtet med 60 procent i Favrskov Kommunes udbud af storparcellen. Derfor kunne Brdr. Thybo byde ind med et projekt, hvor der er fokus på kvalitet frem for flest mulige kvadratmeter.

Halvdelen af rækkehusene opføres i ét plan og henvender sig særligt til seniorer, som gerne vil flytte fra parcelhuset og ind i et nyt vedligeholdelsesfrit hus med spændende fællesarealer. De øvrige boliger opføres i to plan og henvender sig til unge familier. Den varierede boligsammensætning fandt Brdr. Thybo Ejendomsudvikling frem til i tæt samarbejde med Favrskov Kommune, arkitekterne, ejendomsmægleren, projektfolk, landskabsarkitekter og konstruktører. Og der var kort vej til at få de gode ideer realiseret.

- Vi oplevede en effektiv sagsbehandling. Vi kunne ringe og tale med kommunens medarbejdere, når vi havde brug for det. Og så kunne jeg rigtig god lide det startmøde, hvor de forskellige fagpersoner var samlet og var med til at etablere et godt samarbejde fra første dag. Det ser man ikke i alle kommuner. Jeg har andre steder prøvet at vente flere år på, at et byggeri blev sagsbehandlet færdigt, og den slags er en kæmpe frustration, siger Rasmus Kjær.

Dialogen med Favrskov Kommune resulterede blandt andet i en fællesparkeringsplads frem for p-pladser ved hvert hus, og det gav plads til en boldbane, en pavillon og en grillplads, som gør området endnu mere attraktivt. Det er den slags løsninger, Brdr. Thybo Ejendomsudvikling tilstræber i sine projekter, fordi det løfter kvaliteten.

- Vi vil levere en bestemt kvalitet, og vi takker nej til projekter, hvor der bare skal bygges lange, lige stænger i beton. Det er ikke sådan, vi synes, at huse skal se ud, og vi tror på, at det gør en forskel i det lange løb at drive forretning ud fra den overbevisning. Vi havde ikke det højeste bud, men vi vandt udbuddet, fordi kvaliteten vægtede højest. Så vi vil gerne bygge i Favrskov igen, siger Rasmus Kjær.