Mød en social- og sundhedsassistent i hjemmeplejen

Social- og sundhedsassistent ved bil

Borgernes tak er en stor belønning

Nick Holme forlod et job som salgsassistent i butik for at uddanne sig til social- og sundhedsassistent som aftenvagt hos hjemmeplejen i Hinnerup. Han sætter stor pris på de faglige og personlige udfordringer, som jobbet giver ham.

Efter syv år som salgsassistent ønskede 30-årige Nick Holme fra Randers et job med mening og et job, hvor han kunne gøre en forskel. Det fandt han i uddannelsen til social- og sundhedsassistent, hvor arbejdsdagen i aftenvagt nu byder på 22-25 besøg hjemme hos borgere i Hinnerup og omegn.

- Min arbejdsplan er vejledende, så jeg skal altid være klar til at gøre noget andet end først planlagt. Der kan komme et nødkald fra en borger, som jeg skal ud at se til, eller en borger er kommet hjem fra sygehuset med kort varsel, og så skal jeg finde ud af, hvilken hjælp han eller hun har brug for. Jeg synes, arbejdsdagen er spændende, fordi jeg aldrig ved, hvad jeg kommer ud til. Jeg bliver nødt til at reagere på det, jeg ser, og får lov til at bruge det, jeg har lært, forklarer Nick Holme, der blev færdiguddannet som social- og sundhedsassistent i sommeren 2017.

Opgaverne er mange og meget forskellige i løbet af en vagt: Fra sårpleje og øjendråber til hjælp til aftensmad og toiletbesøg. Variationen betyder meget for Nick, der har prioriteret at arbejde i netop aftenvagt i hjemmeplejen.

På egen hånd med kolleger i nærheden

I hjemmeplejen foregår de fleste opgaver på egen hånd,  men kolleger og leder er alligevel tæt på.

- Vi holder pause sammen med kollegerne, og så sørger vi for at tale sammen, når vi møder ind, og når vi går hjem. Derudover er vores leder altid inden for rækkevidde, hvis vi har brug for det – også på skæve tidspunkter af døgnet, forklarer Nick.

Garanti for faglige udfordringer

Nick er ikke i tvivl om, at han har et godt job med daglig belønning for arbejdsindsatsen.

- Det er tæt på at være verdens bedste job, og jeg vil helt klart anbefale andre at arbejde i hjemmeplejen, fordi det giver masser af faglige udfordringer, og jeg udvikler mig hele tiden. Samtidig er alle dage særlige arbejdsdage, fordi det hele kan ændre sig fra minut til minut. Den største belønning er, når jeg mærker borgerens taknemmelighed og glæde over, at jeg har hjulpet med noget, som han eller hun ikke kunne selv. Jeg bliver glad, fordi min hjælp bringer smilet frem, slutter Nick Holme.

Om at arbejde i hjemmeplejen

Jobs i hjemmeplejen er i gennemsnit på 25-30 timer om ugen i enten dag-, aften- eller nattevagt. I hjemmeplejen arbejder sygeplejersker, social- og sundhedsassistenter, social- og sundhedshjælpere og ufaglærte.

Du passer godt ind i hjemmeplejen, hvis du

  • Ønsker at yde omsorg for mennesker
  • Vægter fagligheden højt
  • Er omstillingsparat
  • Er fleksibel og har lyst til at løse mange forskellige typer opgaver
  • Har respekt for at arbejde i borgerens hjem

Favrskov Kommunes hjemmepleje er inddelt i to distrikter: Favrskov Øst og Favrskov Vest. Alle ledige stillinger slås op på favrskov.dk/job.