Appetizer-forløb først på skoleåret

I appetizer-forløbet besøger du over 10 dage de ungdomsuddannelser, vi samarbejder med. Du bliver introduceret til ungdomsuddannelsen, og du møder andre unge på den.

Når du er på besøg, forventes det, at du er aktivt med, da alle input er brugbare, når du skal træffe beslutning om dine afklaringsforløb.

Alle elever deltager i appetizer-forløbet.

Skovvangskolen

Appetizerforløb i uge 36

Mandag Tirsdag Onsdag  Torsdag  Fredag 
HF Bjerringbro Tradium HTX Tradium HHX Tradium EUD Favrskov STX

 

Appetizerforløb i uge 37

Mandag  Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag
Tradium Business SOSU Jordbrugets Uddannelsescenter Den Jyske Håndværkerskole Opsamling på skolen

Hadsten Skole

Appetizerforløb i uge 36

Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag
Tradium HTX HF Bjerringbro Tradium EUD Tradium HHX Favrskov STX

 

Appetizerforløb i uge 37

Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag
Den Jyske Håndværkerskole Tradium Business Jordbrugets Uddannelsescenter SOSU Opsamling på skolen

 

Ungdomsuddannelserne i appetizer-forløbet

Du ved måske godt, at HF er en 2-årig gymnasial uddannelse. Men hvad HF mere konkret er for en størrelse, har mange svært ved at svare på. Når du har besøgt Bjerringbro Gymnasiums HF-appetizerdag er du meget klogere. Her får du nemlig et unikt indblik i, hvad det vil sige at være HF’er på Bjerringbro Gymnasium.

Ved hjælp af mange af de fag, der er centrale for HF, skal du i løbet af dagen blandt andet opklare et mysterium, og du bliver samtidig introduceret til vores to særlige fagpakker – HF Uniform og HF Society & Health. 

Det praktiske

Medbring computer og skriveredskaber. Da der bliver aktiviteter på dagen, hvor du kommer til at røre dig lidt (alle kan være med), skal du desuden tage tøj på, som du kan bevæge dig i.

På Jordbrugets UddannelsesCenter Århus, i daglig tale bare JU eller JU Århus, arbejder vi med alle jordens uddannelser. Dyr, planter og natur er den røde tråd på tværs af alle vores uddannelser, og vi har altid fokus på koblingen mellem teori og praksis. Hos os foregår undervisningen derfor i høj grad ude i det fri, i stalden, i førerhuset på en traktor eller gravko osv.
Vi har to afdelinger, og du kommer til at opleve dem begge, når du kommer på besøg.

Bredballegård

Her har vi alle vores landbrugsfaglige uddannelser som landmand, jordbrugsmaskinfører, dyrepasser og hestemanager. Du får en rundvisning, hvor du kommer til at opleve alle vores forskellige dyr og store maskiner. Vi har på dagen fokus på hands-on aktiviteter, og vi har en spændende opgave klar til dig.

Beder

Her har vi vores gartnere, anlægsgartnere og skov- og naturteknikere gående. Vi har store drivhuse, en masse maskiner og spændende værksteder, og du kommer til at opleve det hele. Her er også vores hyggelige skolehjem, som vi glæder os til at vise dig. Der er selvfølgelig også her nogle hands-on aktiviteter, hvor du får et indblik i, hvad vores uddannelser indeholder. 

Praktisk information 

Kom i tøj og fodtøj, der kan holde til at blive lidt beskidt. Tag enten din madpakke med, eller hop i vores kantine og køb lidt mad.

Vi glæder os til at tage imod dig og vise alle mulighederne i de grønne uddannelser. 

Mandag morgen og frem til mandag middag er planlagt rundtur hos uddannelserne plastmager, køletekniker og elektriker. 

Fra mandag middag og frem til tirsdag eftermiddag er der introduktion til tømrerafdelingen og ”hands-on” på tømrerfagets teoretiske og praktiske undervisning. Her skabes et produkt ud fra praktisk tømrer-matematik til tegning og konstruktion. 

Produktet, der skal bygges er stadig ”hemmeligt”, men det er sikkert og vist, at der bygges ud fra praktisk anvendt tømrermatematik, rigtige tømrerskitser og tegning. 

Undervisningsform: fra teori til praktisk håndværk.

Vi kræver, at eleven har en seriøs tilgang til forløbet, og at man har lyst til at lære om og forstå en ungdomsuddannelse på en erhvervsskole

Praktisk information

Medbring computer, papir og blyant.

Eleverne skal møde samtidig med uddannelsesinstitutionens ringetider og sørger selv for transport.

Når du har besøgt Favrskov Gymnasium på appetizerdagen, vil du forhåbentligt gå hjem med en god fornemmelse af, hvordan det er at gå på STX, hvad der særligt kendetegner Favrskov Gymnasium, og hvilke muligheder STX-uddannelsen giver dig i fremtiden.

Du vil få en generel introduktion til gymnasiet og hører også mere om, hvad du kan komme til at opleve på vores 8 dages afklaringsforløb (uge 47 og 48).

I løbet af appetizerdagen vil du møde lærere med forskellige fag, der introducerer dig til nogle af de former for undervisning, du vil møde på gymnasiet - og så får du også en rundvisning, så du lettere kan finde rundt, hvis du kommer her i afklaringsforløbet.

Praktisk information

Medbring: computer, lader, kuglepen/blyant, madpakke eller betalingskort til kantinen, hvor der kan betales med alle slags kort og Apple pay, men ikke kontanter og MobilePay. 

På Randers Social- og Sundhedsskole uddanner vi til det pædagogiske og sundhedsfaglige arbejde, hvor du gennem dit arbejde vil gøre en forskel for f.eks. børnene i vuggestuerne, de ældre på plejehjemmet, mennesker med psykiske lidelser, de indlagte på hospitalerne eller unge på opholdssteder. 

Vi tilbyder uddannelse til: 
•    social- og sundhedsassistent, 
•    social- og sundhedshjælper 
•    pædagogisk assistent, 
•    samt EUX.

Du vil som elev på vores appetizerforløbet få indsigt i,hvilke opgaver du kan møde som social- og sundhedshjælper, social- og sundhedsassistent og pædagogisk assistent. Dette er praktiske opgaver

Du får også indsigt i hvad uddannelserne og praksis tilbyder - og får på egen krop indsigt i,  hvordan det er at være borger.

Praktisk information

Skolen forventer, at eleverne møder, deltager og er engagerede

Der er mulighed for at købe mad i kantinen.

Vi glæder os til at byde dig velkommen på Tradium Handelsgymnasiet onsdag 6. september eller torsdag  7. september (uge 36). 

Vi modtager dig i skolens kantine, og dit undervisningsforløb vil ligge mellem kl. 9.00 og 14.00.

Ud over vejledning om gymnasievalg mm., har vi planlagt at introducere dig til de nye spændende profilfag på HHX. Du får også lejlighed til at tale med elever, der går på uddannelsen. Hold dig endelig ikke tilbage, hvis du har spørgsmål!

Du kan læse mere om os på tradium.dk eller besøge os på de sociale medier instagram.com/tradium_gymnasier eller facebook.com/tradiumhhx, hvor du får nyheder, billeder og meget andet fra hverdagen på skolen.

Vi glæder os til at se dig på skolen! 

Praktisk information

Medbring bærbar pc og skriveredskaber.

Der er mulighed for at købe mad i kantinen

Vi introducerer dig for de nye spændende fag på HTX. Du får et indblik i uddannelsens opbygning, studieretninger og muligheder. Du får også mulighed for at snakke med eleverne, der går på HTX. 

Vi glæder os til at byde dig velkommen mandag 4. september eller tirsdag 5. september (uge 36). 

Vi modtager dig i HTX’ fællesareal, og dit undervisningsforløb vil ligge mellem kl. 9.00 og 14.00.

Ud over vejledning om gymnasievalg mm., har vi planlagt at introducere dig til de nye spændende profilfag på HTX. Du får også lejlighed til at tale med elever, der går på uddannelsen. Hold dig endelig ikke tilbage, hvis du har spørgsmål!

Du kan læse mere om os på tradium.dk eller besøge os på de sociale medier instagram.com/tradium_gymnasier eller facebook.com/tradiumhtx, hvor du får nyheder, billeder og meget andet fra hverdagen på skolen.

Vi glæder os til at se dig på skolen! 

Praktisk information

Medbring bærbar pc og skriveredskaber.

Der er mulighed for at købe mad i kantinen.

Er du til handel, detail eller – vi kigger på, hvad Tradium har at tilbyde dig af fag og muligheder indenfor disse brancher. Du vil opleve, hvad der forventes og stilles af krav til dig, når du skal ud i erhvervslivet.

Praktisk information

Medbring computer

På Tradium kommer du enten på Gastronomi/Elektriker eller Tømrer/Mekaniker. Der er fokus på teori og praktiske opgaver – kodning og installationer for elektrikerne, lygter og bremser hos mekanikerne, matematik og spærkonstruktioner hos tømrerne og kostrigtigt mad og finere gastronomi på madlinjen.

Her kan du læse om de fire linjer:

Gastronomi/Mad

Har du lyst til at møde mennesker lige der, hvor hjertet slår, samt arbejde i en dagligdag, hvor du bruger både hænderne og hovedet, og hvor service gør hele forskellen?

På Tradium, Hotel, køkken og restaurant (HKR) og GF1 MAD, får du mulighed for at opleve, hvordan det er at arbejde inden for Mad-brancherne. Du vil komme til at arbejde praktisk i vores køkkener og opleve, hvordan teori og praksis er tæt forbundet i de forskellige uddannelser på den bæredygtige måde inden for gastronomi, ernæring og tjener.

Hvad venter du på?  Har du en lille tjener gemt i maven? Er du til sundhed og det at lave kostrigtig mad? Eller er det den store gastronomiske verden, der trækker i dig? Vi har rammen – du har drømmen! 

Mekaniker

Appetizerforløbet består af en bred introduktion til mekanikeruddannelsen, hvor du bl.a. skal lære om forbrændingsmotorens virkemåde, ligesom vi stiller skarpt på det nyeste inden for grøn energi og el- og el-hybridbiler.
  
I værkstedet skal vi arbejde med bremsesystemer, og det er her, at teori og praksis bliver koblet sammen gennem praktiske øvelser med fokus på at adskille bremser og foretage en udmåling af systemet.

Derudover får du mulighed for at lære om og arbejde med lygtesystemer og en elektrisk udmåling på et lygtesystem i praktiske øvelser.

Elektriker

I løbet af dagene, afprøves forskellige arbejdsformer og øvelser, så der skabes sammenhæng mellem teori og praktik.

I den praktiske del af forløbet skal du lære om det praktiske arbejde som elektriker gennem øvelser, ligesom vi stiller skarpt på kodning, og hvordan du kan gå fra PC til virkelighed med forskellige systemer.

Vi præsenterer dig for et bredt udvalg af de arbejdsopgaver man får som elektriker, og de mange muligheder der er for at specialisere sig i faget. Det kan fx være kodning, installationer eller alarmsystemer.

Tømrer

I løbet af dagene afprøves forskellige arbejdsformer og øvelser, så der skabes sammenhæng mellem teori og praktik med grundfaget matematik som omdrejningspunkt.

I den praktiske del af forløbet skal du bruge din viden fra matematik, så du kan optegne og konstruere en spær-konstruktion til et tag.

Der skal laves skæreøvelser med håndsav, og spær skal samles og skrues sammen.

Spærrene skal sættes fast på et fundament og inddeles, så matematik kommer i spil igen.

Efterfølgende skal der lægtes til tag, så der til sidst kan komme tag på.

Praktisk information

Vi forventer, at du er interesseret og nysgerrig på at finde ud af, hvordan det er at gå på en teknisk erhvervsuddannelse og er nysgerrig på at prøve vekslende teori og praksis i værkstedet.

Sikkerhed er vigtigt, så derfor forventer vi, at du som elev følger de sikkerhedsregler, som vi oplyser om ved arbejde i værkstedet.

Medbring: Computer, penalhus, madpakke

Påklædning

På Mekaniker, Elektriker og Tømrer skal dit tøj kunne tåle at blive beskidt. Medbring gerne sikkerhedssko, men det er ikke et krav. 

På Gastronomi skal dit tøj og dine sko være rent og velegnet til køkkenbrug