Engen

Børnehaven Engen er en børnehave fuld af glade børn og voksne med gode relationer til hinanden

Børnehaven Engen er forholdsvis lille børnehave midt i Søften - i et gammelt, delvist renoveret hus.

Børnehaven Engen er normeret til 66 børn i alderen 3-6 år.

Åbningstid

  • Mandag til torsdag: 6.30 - 17.00
  • Fredag til 6.30 - 16.00

Om Børnehaven Engen

Børn og voksne i Børnehaven Engen er inddelt i 3 grupper: Mariehønen, Guldsmeden og Sommerfuglen. På Mariehønen og Guldsmeden er børnene fra 3-5 år. På Sommerfuglen samles de ældste børn, når de bliver 5 år og indtil skolestart ved det fyldte 6 år. På den måde kan vi arbejde mere fokuseret med at forberede børnene på overgangen til skolen. Vi har et tæt og godt samarbejde med skolen, som børnene besøger i fast interval. Vi tilbyder før-skoleskak, som en del af samarbejdet med skolen om trygheden i overgang til skole.

Leg og aktiviteter foregår både gruppevis og på tværs af grupperne, og børnene har adgang til aktiviteter og relationer i hele huset.

Vi bruger vores store, indbydende og naturskønne legeplads aktivt og hver dag. Her er plads og mulighed for fysisk udfoldelse og fordybelse. Vi leger, laver bål, finder kriblekrabledyr, cykler, spiller bold, hockey og meget andet.

Vores hverdag

Hverdagen tager afsæt i dagtilbudsloven og læreplanen, hvor vi kontinuerligt har fokus på læringsmiljøer, børneperspektivet, den legende tilgang samt plads til barndommen. Derfor består børnenes hverdag hovedsageligt af lærerige lege med børn og voksne. 

Vores pædagogiske aktiviteter tager udgangspunkt i en balance mellem voksenstyret aktivitet, voksne som medlegere, børnenes frie leg med guidning eller børnenes frie leg. 

Forældresamarbejde

Vi har en aktiv forældregruppe, der holder diverse arrangementer i Engen for alle børn og deres familier. Det kan bl.a. være fælles madaftner, juleklip, sommerfest, fælles arbejdsdag og meget mere. 

En gang om året har vi besøgsdag, hvor hvert barn må inviterer et familiemedlem, eksempelvis bedsteforældre, med i børnehaven til forskellige aktiviteter. Mindst en gang om året arbejder de ældste børn med et emne, der skal vises frem for forældrene - det kan være MGP, teater, en cirkusforestilling eller noget helt fjerde. 

Forældretilfredshed og læreplan for Børnehaven Engen

Både forældretilfredshedsundersøgelsen og den pædagogiske læreplan kan sendes til dig i et andet format, hvis du oplever problemer med at læse filerne - skriv til tilgaengelig@favrskov.dk.

Forældretilfredshed 2019

Der er i 2019 gennemført en forældretilfredshedsundersøgelse blandt forældrene:

Læs resultatet for Børnehaven Engen her

Kontakt

Børnehaven Engen

Kvottrupvej 1
Søften
8382 Hinnerup
Tlf. 89 64 57 60
Mobil: 40 16 73 57

Daglig leder

Henriette Hein Boutrup
Tlf. 89 64 57 60
Mobil: 20 28 18 24
hbou@favrskov.dk

Send ikke fortrolige eller personfølsomme oplysninger på mail.