Mælkevejen institution i Søften

Børnehuset Mælkevejen i Søften er en integreret institution med vuggestue og børnehave

I Børnehuset Mælkevejen har vi fokus på det lille fællesskab i det store fællesskab. Vi lægger vægt på, at barnet har tilhørsforhold og tryghed til én stue, men også kan udvikle venskaber på tværs af hele huset.

Vi arbejder på tværs af alle stuer, såvel vuggestue som børnehave om mange årlige temaer og traditioner. 
Vuggestuen er normeret til 56 børn, og der er plads til 90 børnehavebørn.

Åbningstid

  • Mandag til torsdag: 6.30 - 17.00
  • Fredag 6.30 - 16.00

Vores hverdag

Vores vuggestue består af fire grupper: Solstrålen, Raketten, Nordlyset og vores satelit som ligger fysisk ved siden af. Vuggestuen har 2 legepladsområder, cykler og klapvogne, som bruges dagligt.

Vi har fokus på at danne små grupper for børnene enten på stuen eller på tværs af stuerne, som tager udgangspunkt i barnets trivsel og udvikling.

Børnehaven er inddelt i fire grupper. Tre grupper med de 3-4 årige (stjerne, skyen og regnbuen) og en gruppe af kommende skolebørn (månen). Her er der fokus på at være del af fælleskabet og styrke det enkelte barns trivsel og udvikling. Vi bruger også meget tid sammen på tværs af stuerne, da det skaber yderligere inspiration til læring og udvikling af nye fællesskaber og venskaber.

På månen arbejdes der mere målrettet med fokus på barnets selvstændighed og robusthed, da kommende skolestart er næste skridt i barnets liv.

Trygge overgange

Vi har særlig fokus på overgange fra vuggestue til børnehave og fra børnehave til skole. Med Krudtugleklubben indkører vi grundigt og langsomt vuggestuebørnene til børnehaven. De største af vuggestuebørnene mødes med de yngste i børnehaven og har her et fast program, som sikrer genkendelighed og skaber tryghed i alt det nye for børnene. 

Når børnehavebørnene bliver 5 år, flyttes dagligdagen til "Månen", som er vores storbørnsgruppe. Vi har et helt særligt samarbejde om rullende skolestart med Præstemarksskolen. Det betyder at jeres barn starter skole den månede barnet bliver 6 år. Vi er lige nu i gang med at udvide det målrette arbejde med ”klar til læring” i fokus. Her arbejdes på 7 vigtige kompetencer som fundament til at være godt klædt på til skolestart.

Vores område

Vi gør ofte brug af vores lokal områder i Søften. Det er besøg til legepladser, grønne områder eller spejderhytten. Rundt om Søften er der mange naturskønne områder som især vuggestuebørnene cykler til. Her er der højt til himlen, dyr i indhegninger, skove at tumle i og græsarealer til løbeleg. Natur og udeliv har stor prioritet hos os.

Praktisk info

Inden dit barn starter hos os, modtager I et velkomstbrev, der beskriver alt vedrørende hverdagen og hvor I opfordres til at I kommer på besøg inden opstart. På den måde har vi hilst på hinanden og kan aftale rammerne for en god opstart.

Vi er en del af den kommunale frokostordning.

Forældretilfredshed og læreplan for Børnehuset Mælkevejen

Både forældretilfredshedsundersøgelsen og den pædagogiske læreplan kan sendes til dig i et andet format, hvis du oplever problemer med at læse filerne - skriv til tilgaengelig@favrskov.dk.

Forældretilfredshed 2019

Der er i 2019 gennemført en forældretilfredshedsundersøgelse blandt forældrene:

Læs resultatet for Børnehuset Mælkevejen her

Kontakt

Børnehuset Mælkevejen

Bakkegårdsvej 3
8382 Hinnerup
Tlf. 89 64 57 85

Daglig leder

Malene Kastbjerg
Tlf. 21 19 59 79
maka@favrskov.dk

Send ikke fortrolige eller personfølsomme oplysninger på mail.