Børnehuset Grævlingehulen er en integreret institution i Hammel delt i to afdelinger ”Grævlingehulen” og ”Solsikken”

I afdeling Grævlingehulen har vi plads til 24 vuggestuebørn og 50 børnehavebørn.

Afdeling Solsikken er en afdeling under Børnehuset Grævlingehulen, som har adresse på Sallvej 39, 8450 Hammel. I Solsikken er der plads til 44 vuggestuebørn. Der bliver igangsat etablering af 40 børnehavepladser i tilknytning til den allerede etablerede vuggestue i Solsikken. Ved etablering af børnehavepladserne bliver Børnehuset Solsikken en selvstændig integreret daginstitution. Det betyder, at vuggestuebørnene i Solsikken fra 1. november 2024 bliver garanteret en børnehaveplads i Børnehuset Solsikken.

Åbningstid

  • Mandag til torsdag 6.30 - 17.00
  • Fredag til 16.00

Om os

Vi vægter aktivitet og udeliv højt. 

I sommerhalvåret er der meget udeliv og mulighed for fysisk aktivitet som leg i sandkassen, gynger, klatretårn, rutsjebaner, bålplads og meget mere.

I afdeling Solsikken er der gode fysiske rammer både inde og ude, som vi udnytter til aktiviteter og leg og som samtidig skaber gode muligheder for at inddele vuggestuebørnene i mindre grupper i løbet af dagen. 

I afdeling Grævlingehulen tager vi ofte på tur, hvor børnene ofte bruger deres egne cykler og Grævlingehulens. Vi har en cykelbane, hvor børnene øver sig. Derudover har vi tre ladcykler, som vi bruger til de yngste. 

Vejret skal være rigtig dårligt, før børn og voksne bliver indendørs. Når vejret alligevel indbyder til indendørs aktivitet fylder vi dagen ud med leg, tegninger, klippe/klistre, sang, musik, højtlæsning og spil; både klassiske og elektroniske. Til det har vi både iPads og et elektronisk gulv, som kaldes Vidensbrønd. 

Vi har læring for øje og tænker, at det skal være trygt, sjovt og udviklende at være i Børnehuset Grævlingehulen.

Vores hverdag

Vores dagligdag har en rimelig fast rytme, som følger en ugeplan - en del af årsplanen.

Årsplanen revideres hvert år i januar og er inddelt i læreplanstemaer, som vi arbejder med løbende og laver temauger omkring. 

Vi arbejder både i de faste grupper og på tværs af grupper i hele huset. 
 

Mad

Grævlingehulen og Solsikken er en del af den kommunale frokostordning 

Børnene skal have madpakker med til formiddag og eftermiddag.

Praktik og politik

Når dit barn blevet meldt ind i Børnehuset Grævlingehulen, modtager I et velkomstbrev med en masse praktisk information til hverdagen. 

Derudover får I adgang til AULA, hvor I bl.a. kan læse de politikker, som området har udviklet i samarbejde med forældre og medarbejdere. 

Børnehuset Grævlingehulen deler vision, forældrebestyrelse og pædagogiske lærerplaner med de andre institutioner i Hammel Syd/Øst-området.

Se også Favrskov Kommunes Børne- og Ungepolitik her

Tilsyn, forældretilfredshed og læreplan for Børnehuset Grævlingehulen

Forældretilfredshed 2022

Danmarks Statistik har i 2022 gennemført en forældretilfredshedsundersøgelse blandt forældrene - Læs resultatet af undersøgelsen her

Kontakt

Afdeling Grævlingehulen

Grævlingevej 2
8450 Hammel
Hovednummer (Børnehave): 20 46 12 02
Vuggestue: 30 58 71 94

Daglig leder

Britt Kold Poulsen
Tlf. 22 86 32 63
[email protected]

Send ikke fortrolige eller personfølsomme oplysninger på mail.