Engen

Børnehuset Engen er en integreret institution fuld af glade børn og voksne med gode relationer til hinanden

Børnehuset Engen er forholdsvis lille børnehave midt i Søften - i et gammelt, delvist renoveret hus.

Børnehuset Engen er normeret til 66 børn i alderen 3-6 år og 12 vuggestuebørn.

Åbningstid

  • Mandag til torsdag: 6.30 - 17.00
  • Fredag til 6.30 - 16.00

Om Børnehuset Engen

Børn og voksne i Børnehuset Engen er inddelt i 3 grupper: Mariehønen, Guldsmeden og Sommerfuglen.  Sommerfuglen er en udegruppe, der er på tur ud af institutionen kl. 9-14 hver dag. På Mariehønen og Guldsmeden er børnene fra 3-5 år. På Sommerfuglen samles de ældste børn, når de bliver 5 år og indtil skolestart ved det fyldte 6 år. På den måde kan vi arbejde mere fokuseret med at forberede børnene på overgangen til skolen. Vi har et tæt og godt samarbejde med skolen, som børnene besøger i fast interval.

Leg og aktiviteter foregår både gruppevis og på tværs af grupperne, og børnene har adgang til aktiviteter og relationer i hele huset.

Vi bruger vores store, indbydende og naturskønne legeplads aktivt og hver dag. Her er plads og mulighed for fysisk udfoldelse og fordybelse. Vi leger, laver bål, finder kriblekrabledyr, cykler, spiller bold, hockey og meget andet.

Vores hverdag

Hverdagen tager afsæt i dagtilbudsloven og læreplanen, hvor vi kontinuerligt har fokus på læringsmiljøer, børneperspektivet, den legende tilgang samt plads til barndommen. Derfor består børnenes hverdag hovedsageligt af lærerige lege med børn og voksne. 

Vores pædagogiske aktiviteter tager udgangspunkt i en balance mellem voksenstyret aktivitet, voksne som medlegere, børnenes frie leg med guidning eller børnenes frie leg. 

Forældresamarbejde

Vi har en aktiv forældregruppe, der holder diverse arrangementer i Engen for alle børn og deres familier. Det kan bl.a. være fælles madaftner, juleklip, sommerfest, fælles arbejdsdag og meget mere. 

En gang om året har vi besøgsdag, hvor hvert barn må inviterer et familiemedlem, eksempelvis bedsteforældre, med i børnehaven til forskellige aktiviteter. Mindst en gang om året arbejder de ældste børn med et emne, der skal vises frem for forældrene - det kan være MGP, teater, en cirkusforestilling eller noget helt fjerde. 

Tilsyn, forældretilfredshed og læreplan for Børnehuset Engen

Forældretilfredshed 2022

Danmarks Statistik har i 2022 gennemført en forældretilfredshedsundersøgelse blandt forældrene - Læs resultatet af undersøgelsen her

 

Kontakt

Børnehuset Engen

Kvottrupvej 1
Søften
8382 Hinnerup
Tlf. 89 64 57 60
Mobil: 40 16 73 57

Daglig leder

Henriette Hein Boutrup
Tlf. 89 64 57 60
Mobil: 20 28 18 24
[email protected]

Send ikke fortrolige eller personfølsomme oplysninger på mail.