Malet solsikke på en væg

Velkommen til Børnehuset Solsikken

Børnehuset Solsikken består af Vuggestuen hvor der er 44 børn fordelt på tre stuer. Brumbasserne, Sommerfuglene og Mariehønsene. Børnehaven er under opbygning, og der forventes opstart i november 2024. 

Åbningstider

  • Mandag - torsdag kl. 06.30-17.00
  • Fredag kl. 06.30-16.00
Skriv dit barn op til pasning eller tjek plads på venteliste

Hverdagen i Børnehuset Solsikken

I vuggestuen lægger vi vægt på nærvær og relationer. Vi arbejder i børnehøjde og derfor befinder vi os oftest på gulvet sammen med børnene, så vi er tilgængelige og i øjenhøjde. I løbet af dagen deles børnene i mindre grupper til aktiviteterne

En typisk dag ser sådan ud:

Kl. 06.30-07.30 er der mulighed for at spise sin medbragte morgenmad. Alle vores morgen børn møder ind på Sommerfuglestuen, og efterhånden som personalet møder ind, fordeles børn og voksne på alle stuerne.

Kl. 08.30 får børnene tilbudt en rugbrød til formiddag, og efterfølgende har vi samling med sang og rytmik.

Formiddagen byder på mange forskellige pædagogiske aktiviteter, såsom leg på legepladsen eller inde, ture ud af huset i nærmiljøet, skoven, biblioteket eller andet, krea-aktiviteter, musik, motorik, forskellige temauger gennem året.

Kl. 10.45/11.00 spiser vi frokost, hvorefter der er leg på stuen, mens børnene pusles, tilbydes toiletbesøg og puttes. De børn, der ikke skal sove efter maden, samles til leg på Sommerfuglestuen.

Kl.13.30/14.00 og derefter spiser vi eftermiddagsmadpakker, i takt med at børnene vågner efter lur. Eftermiddagsmaden spises på de tre stuer. Eftermiddagene byder på leg og læring inde på stuerne eller på legepladsen

Kl. 15.30 samles børnene på to stuer.

Vi har en dejlig legeplads, som bruges dagligt. Derudover bruger vi nærmiljøet, går tur på stierne, tager en tur på biblioteket, i skoven eller finder en legeplads. 

Praktisk information

Cirka tre uger før dit barn starter hos os, modtager I et velkomstbrev med praktisk information til hverdagen.

Mad

Børnehuset Solsikken er ikke en del af den kommunale frokostordning.

Planer og politikker

Området Hammel S/Ø har i fællesskab med forældrebestyrelse, ledere, pædagoger og medarbejdere udarbejdet en række handleplaner og politikker.

Alle publikationerne kan læses i fuld længde på AULA. Har du brug for at læse noget af materialet, inden dit barn starter i institution, er du velkommen til at kontakte områdelederen.

Tilsyn for Børnehuset Solsikken

Se rapport for tilsyn i Solsikken her

Kontakt

Solsikken 

Sallvej 39
8450 Hammel
Tlf. 21 30 28 87

Daglig leder

Britt Kold Poulsen
Tlf. 22 86 32 63
[email protected]

Send ikke fortrolige eller personfølsomme oplysninger på mail.