Hadsten Børnehave - bygningen

Hadsten Børnehave – en selvejende institution med stor forældreindflydelse

I Hadsten Børnehave er vi cirka 50 børn og 8 voksne. Vi har til huse i en smuk, ældre, treetages patriciervilla i den østlige del af Hadsten. Børnene er opdelt på to stuer med børn 3-6 år.

Rundt om huset er vores kæmpe legeplads med høje træer og store buske, som giver skygge om sommeren og bladbunker om efteråret.

Åbningstider

  • Mandag til torsdag kl. 6.30 - 17.00
  • Fredag til kl. 16.00
Skriv dit barn op eller tjek plads på venteliste

Åbent hus i Hadsten Børnehave 21. august 2024 kl. 16-17

Kom og se huset helt uforpligtende, hvor leder Trine Hjortshøj Sørensen viser rundt. Vi byder på en kop kaffe og en god snak om vores lille hyggelige børnehave.

Om dit barn stadig er i maven eller snart skal starte betyder ikke noget - kom og se, hvad vi kan tilbyde dit barn her hos os.

Der er ingen tilmelding.

Ferier og lukkedage

Hadsten Børnehave tilbyder pasning til de børn, der har brug for pasning i ugerne/dagene:

  • Dagen efter Kristi Himmelfartsdag
  • Dagene imellem jul og nytår
  • Uge 29, 30 og 31

Vi har lukket Grundlovsdag 5. juni.

Mad

I Hadsten Børnehave har børnene madpakker med til frokost og eftermiddagsmad.

Vores hverdag

Vi mener, at det skal være nemt at gå i børnehave. Derfor lægger vi vægt på at have rutiner, som er ens på alle stuerne.

Børnene starter og slutter dagen på samme stue. Klokken 9.15 er der samling på alle stuerne, som begynder og ender med samme sang, og ved frokost og eftermiddagsmad er der faste pladser.

Fredag formiddag er fælles for hele huset. Vi har eksempelvis motorik, sanglege, krea-stationer, mad på bål, legetøjsdag m.m. Det skifter fra uge til uge.

Pædagogiske temaer

Igennem året arbejder vi med forskellige pædagogiske temaer, både stuevis og på tværs. Det kan eksempelvis være eventyr, krible krable, scenen er din, høst m.m.

Temaerne har vi de fleste formiddage og afsluttes fælles - ofte med forældrekaffe, fernisering eller lignende.

Ud af huset

Mindst en gang om ugen er børnene på tur stuevis. Det kan være i skoven, Lilleåparken, biblioteket eller andet.

Fællesskabet

I Hadsten Børnehave lægger vi stor vægt på fællesskabet. Børnene skal opleve, at de er en uerstattelig del af de fællesskaber, som børnehaven byder dem i løbet af dagen.

Vi øver børnene i både at holde fast i sig selv, og samtidig kunne gå på kompromis. Det er en svær øvelse, når man er 3 år og starter i børnehave.

Undervejs lærer børnene det, og når vi sender dem i skole et par år senere, er det en naturlig del af deres måde at indgå i et fællesskab på.

Selvejende institution

Hadsten Børnehave blev grundlagt i 1966 som den første daginstitution i Hadsten. Siden dengang har børnehaven været selvejende, hvilket betyder at det er den forældrevalgte bestyrelse, der er ansvarlig for budget og ansættelser. Det betyder, at forældre har stor indflydelse på drift og dagligdag i Hadsten Børnehave.

Børnehaven har driftsoverenskomst med kommunen, så normeringer, pladsanvisning og økonomi er koblet til Favrskov Kommune. Bestyrelsen har dog stadig beføjelser til at drive børnehaven som de vil, inden for rammerne af Favrskov Kommunes politikker. 

Tilsyn, forældretilfredshed og læreplan for Hadsten Børnehave

Forældretilfredshed 2022

Danmarks Statistik har i 2022 gennemført en forældretilfredshedsundersøgelse blandt forældrene - Læs resultatet af undersøgelsen her

Kontakt

Hadsten Børnehave

Lindevej 4
8370 Hadsten

Kontakt stuerne:

Leder

Trine Hjortshøj Sørensen
20 59 28 60
[email protected]

Send ikke fortrolige eller personfølsomme oplysninger på mail.

Bestyrelsen i Hadsten Børnehave (2023-24)