Når du har født, tilbyder Sundhedsplejen at besøge dig hjemme 

Vi tilstræber at kontakte jer telefonisk senest to dage efter fødslen, og du kan forvente første besøg, når barnet er 4-5 dage gammelt.

Herefter tilbyder vi en række andre hjemmebesøg - se dem her

Konsultation i stedet for hjemmebesøg

Hvis du ønsker at komme i vores konsultation på Sundhedscentret i Hammel eller Hadsten i stedet for at få hjemmebesøg, er det også muligt.

I ferier benytter vi primært konsultationer fremfor hjemmebesøg. 

Babyfødder i voksne hænder

Forældrecafé

Én gang i måneden holder sundhedsplejen forældrecafé. I forældrecaféen har vi fokus på dit barns og din families trivsel og sundhed. 

I caféen har du mulighed for at:

  • Få personlig rådgivning af en sundhedsplejerske
  • Møde andre børnefamilier
  • Høre oplæg fra sundhedsplejen
  • I nogle forældrecaféer er der mulighed for at købe kaffe og te
Bekyrmret mor med baby

Screening for fødselsdepressioner

Sundhedsplejen i Favrskov tilbyder alle kommende mødre og fædre en screening for mulige efterfødselsreaktioner og fødselsdepression både i graviditeten, og når barnet er omkring 7-9 uger.

Fødselsdepressioner eller efterfødselsreaktioner er relativt hyppige både blandt kvinder og mænd. Symptomerne kan svinge fra tristhed til dyb nedtrykthed, søvnløshed, selvmordstanker og hukommelsesbesvær.

Hvis du har en efterfødselsreaktion eller fødselsdepression, vil du blive tilbudt anonyme samtaler med en familieterapeut. Har du mere alvorlige symptomer på en depression, anbefaler vi dig at gå til din egen læge for at drøfte, om du har brug for medicinsk behandling samtidig med et tilbud om psykologsamtaler. 

Mor skifter ble på baby

Marte Meo

Marte Meo-metoden bygger på videooptagelser af dig og dit barn. Du har mulighed for selv at optage de situationer, som du ønsker hjælp til - og derefter vil en af vores Marte Meo-terapeuter/supervisorer se på videoen. Det kan være situationer, når det lille barn skal skiftes, når familien skal spise mv.

Når sundhedsplejersken har set videoen, kan hun rådgive dig om, hvordan du bedst muligt kan støtte dit barns udvikling. Normalt vil et forløb bestå af 2-3 videooptagelser.

Kontakt sundhedsplejerske/ Marte Meo-terapeut Gitte Nyby Frandsen på tlf. 30 70 02 79

Kontakt

Sundhedsplejen - Leder

Joan Spørring Højgaard
Tlf. 21 67 94 84

Sekretær 

Hanne Erneberg
Tlf. 40 35 40 97 
Telefontid mandag-torsdag kl. 8.00-13.00

Sundhedsplejens telefonvagt i Region Midtjylland

Tlf.: 70 20 80 18
Alle dage kl. 17-19

sundhedsplejenstelefonvagt.dk