Bygningen Børnehuset Vesterskovvej

Velkommen til Børnehuset Vesterskovvej

 

Børnehuset Vesterskovvej består af Vuggestuen Billerne (16 pladser), Børnehaven Huset (60 pladser), Skovbørnehaven (cirka 60 pladser) og 7 pladser i specialgruppen Larverne.

Åbningstider

  • Mandag - torsdag kl. 6.30 - 17.00.
  • Fredag kl. 6.30 - 16.00
Skriv dit barn op eller tjek plads på venteliste

Afdelinger i Børnehuset Vesterskovvej

+ Fold alle ud
- Fold alle ind

I Billerne (vuggestue i Børnehuset Vesterskovvej) prioriterer vi en god aflevering og et godt ”på gensyn” til mor og far om morgenen. 

Vi ønsker et tæt, tillidsfuldt og godt samarbejde med forældrene for at kunne skabe de bedste betingelser for børnenes trivsel og udvikling. Vi prioriterer at give forældrene et par ord med på vejen om deres barns dag i vuggestuen.

Vi er både sammen alle børn og nyder aktiviteter og samvær, men vi deler os også gerne i mindre grupper, der har til formål at matche barnets udviklingsniveau. 

De voksne ser altid på det enkelte barns behov og udviklingstrin og arbejder ud fra disse. Vi tror på, at barnet skal have overskud til sin dag for at kunne indtage læring, og derfor tager vi altid udgangspunkt i, hvordan barnet har det og tilrettelægger dagen derefter.

En typisk dag ser sådan ud:

  • Kl. 8.30 har vi samling med sang, fortællinger og andre lærerige indslag. Her får vi også formiddagsmad. Formiddagen byder på alverdens pædagogiske aktiviteter, såsom ture, legeplads, motorik, musik, krea osv. 
  • Kl.10.30 spiser vi frokost, hvorefter der er leg og afslapning, mens børnene på skift pusles, tilbydes wc-besøg og puttes.
  • 13.30 og derefter spiser vi eftermiddagsmad i takt med at børnene selv vågner. Eftermiddagen bruges på mere leg og læring. 

Skovbørnehaven er fordelt på tre hold. Vores faste base for Skovbørnehaven er Vesterskovvej 23, hvor vi starter dagen med leg og gøremål.

Herefter går vi i garderoben, hvor vi snakker om påklædning til dagens vejr og destination.

I garderoben øver vi blandt andet at kunne modtage en besked, selvhjulpenhed, motorisk kunnen, at vente på tur samt at hjælpe hinanden.

Omkring kl. 9.00 er der afgang fra Vesterskovvej, hvor vi enten går afsted på dagens tur i nærområdet eller skal med skolebussen. 

Børnehave-afdelingen "Huset" åbner sammen med vuggestuen ”Billerne” fra ca. 6.30. Herefter deler vi os på stuerne, hvor der er mulighed for at lege, tegne, male, spille spil, få læst en historie eller ”bare være” i børnehaven. 

Fra kl. 9.00 har vi pædagogiske aktiviteter, ture og lege. Vi får en lille formiddagsknækbrød, da der kan være lang tid til frokost for nogle børn. Efter madpakker er vi på legepladsen. Er der børn, der har behov for at sove middagslur, er det også muligt i dette tidsrum.

Børnene afslutter ofte dagen med leg i huset eller ude på legepladsen. Ved afhentningen snakker personalet med forældrene om barnets dag. 

Vi har nogle dejlige rum, som vi bruger sammen med de andre børn i børnehuset. Det er eksempelvis motorikrum, sanserum, fællesrum og sprogrum. Men også legepladsen byder på mange spændende muligheder for fordybelse og leg.

Larverne er vores specialgruppe i Børnehuset Vesterskovvej.

Læs mere om Larverne her

Legeplads ved Børnehuset Vesterskovvej
Børnehuset Vesterskovvej

Mad

Alle børnene i Børnehuset Vesterskovvej har selv mad og drikkedunk med til dagen. 

Til børn i skovbørnehaven anbefaler vi en solid madpakke, der er nem at spise i naturen, for eksempel klapsammenmadder. 

Praktisk information

Inden dit barn starter i Børnehuset Vesterskovvej, modtager I et velkomstbrev med praktisk information til hverdagen. 

Planer og politikker

Området Hadsten By har i fællesskab med forældrebestyrelse, ledere, pædagoger og medarbejdere udarbejdet en række handleplaner og politikker. 

Alle publikationerne kan læses i fuld længde på AULA. Har du brug for at læse noget af materialet, inden dit barn starter i institution, er du velkommen til at kontakte områdelederen.

Sang i vuggestuen

Hver måned har en sang - pædagogerne i vuggestuen deler en video med forældrene på AULA, så børn og forældre kan synge den sammen derhjemme.

Pædagoger synger en sang
Om forår, sol og edderkoppen

Tilsyn, forældretilfredshed og læreplan for Børnehuset Vesterskovvej

Forældretilfredshed 2022

Danmarks Statistik har i 2022 gennemført en forældretilfredshedsundersøgelse blandt forældrene - Læs resultatet af undersøgelsen her

Kontakt

Børnehuset Vesterskovvej

Vesterskovvej 23
8370 Hadsten
Tlf. 89 64 46 20

Daglig leder

Anette Sofia Overby Mathiesen
Tlf. 23 81 82 18
[email protected]

Send ikke fortrolige eller personfølsomme oplysninger på mail.