Åben Dialog

Åben dialog er netværkssamtaler, hvor vi mødes med dig og dit netværk i en ligeværdig dialog

Alles bidrag til dialogen har lige stor betydning og vigtighed. Åben Dialog-tilgangen bygger på tanken om at skabe en fælles forståelse, som bidrager til en videre recovery proces.

Sådan foregår det

Du bestemmer!

I Åben Dialog-samtalen er det dig som borger, der bestemmer, hvem der skal inviteres med. Her kan du invitere relevante personer fra netværket. Der er ikke nogen dagsorden for samtalen, og vi tager udgangspunkt i, hvad du oplever som vigtigt og betydningsfuldt at tale om lige netop nu.

I samtalen får du mulighed for at høre netværkets tanker og perspektiver på dine fortællinger.

Hvor lang tid tager det, og hvem er med?

Vi afsætter op til 1½ time til hver Åben Dialog-samtale, som faciliteres af et team på 2 medarbejdere fra Social og Psykiatri – begge uddannet i Åben Dialog. De har ansvaret for, at alles stemmer bliver hørt og taget alvorligt. Undervejs i samtalen vil mødelederne en eller flere gange tale om de refleksioner der opstår under mødet. Du og dit netværk får herefter muligheden for at kommentere dette.

Åben Dialog er særlig god til at:

  • Sikre, at vi taler sammen på en måde, så alle føler sig hørt i samtalen
  • Give plads til både at tale og at lytte
  • Italesætte og forstå indbyrdes forventninger og sætte ord på egne perspektiver.
  • Belyse emnet, der bidrager til at forstå det, som er vigtigt nu og her.

Hvordan taler man sammen på mødet?

  • Mødelederne sørger for, at alle får plads til at tale og blive hørt
  • Undervejs i samtalen reflekterer mødelederne med hinanden om, hvad de har hørt i samtalen. De har en samtale om samtalen, mens du og netværket lytter, og efterfølgende får I mulighed for at kommentere. 
  • Mødelederne samler op på mødet og aftaler måske et nyt møde.

Hvordan planlægges et Åben Dialog møde?

Når du som borger i samarbejde med din kontaktperson/tovholder ønsker et Åben Dialog-netværksmøde kontakter I blot en af mødelederne fra nedenstående liste for at koordinere dato, tid og sted.

Herefter inviterer du selv, i samarbejde med kontaktpersonen, de personer, som du ønsker at tage med på mødet.  Når mødet er planlagt, og netværket er inviteret, møder I blot op på den aftalte tid og sted,

For at være mødeleder til et Åben Dialog-netværksmøde kræver det at, man er uddannet heri, evt. under uddannelse. Vi uddanner løbende mødeledere i flere afdelinger i Social og Psykiatri

Åben Dialog mødeledere:

tomme talebobler som symbol for åben dialog