Snoede Vinkler

Opstillet ca. 1972,  jern, Stadionvej/Gl. Randersvej ved rundkørslen

Kunstner: Erik Angel (1912-1986). Lokal maskinfabrikant, står bl.a. også bag den store skulptur ’Samarbejde’ i rundkørslen ved Vesselbjergvej i Hadsten.

Erik Angels sortmalede jernskulptur var først tiltænkt en placering langs jernbanen i Hadsten. Her var baneoverkørslen ved Søndergade blevet spærret af i 1960, og i et lille nyindrettet anlæg ønskede kommunen at placere en skulptur af Olaf Stæhr-Nielsen. Hans værk ’Hestebrønden’ blev indviet i 1965, men inden da indtog et andet værk pladsen: Om morgenen den 3. april 1964 stod her nemlig pludselig en ukendt jernskulptur.

Det viste sig, at den lokale maskinfabrikant, Erik Angel, stod bag værket, der var tænkt som en gave til byen og som var opsat ’for egen regning og risiko’. Det symboliserede Hadstens to bydele, der nu var gennemskåret af banen.

Skulpturen stod i 23 dage. Da Angel hverken fik ja eller nej til, at den kunne blive stående - eller få en anden placering i byen - hentede han den igen. Han forærede i stedet værket til Skleroseforeningen, som derfor fik de 2.500 kr., det herefter blev solgt for til Hammel.

Værket kom i første omgang til at stå på en sokkel, bygget op af gasbeton. I 1990’erne blev det rykket tættere vejen og rundkørslen, denne gang uden sokkel.