Gudenåstien tager form i Favrskov

07.04.2025

Der er i disse uger fuld gang i stibyggeriet langs Gudenåen mellem Ulstrup og Åbro. På kort sigt betyder det, at vandrende må ud på en alternativ rute. På lang sigt kan vandrende se frem til en 170 km sammenhængende sti langs Gudenåen - fra kilde til fjord.

Byggeplads i naturen

Lige nu anlægges adskillige hundrede meter træsti og hævet grussti på en strækning fra Hovedgaden i Ulstrup til vejbroen over Gudenåen i Åbro. Anlægsarbejdet er en del af projektet ”Gudenåstien – fra kilde til fjord”, der går ud på at skabe en forbedret og sammenhængende vandrerute hele vejen fra Gudenåens udspring i Tinnet Krat til åens udløb i Randers Fjord.

Lars Storgaard, der er borgmester i Favrskov Kommune og formand for Gudenåsamarbejdet, bor privat i Ulstrup, og han glæder sig over at kunne konstatere, at der i disse dage arbejdes på højtryk for at realisere det omfattende stiprojekt.

- Det er ikke nogen nem opgave, vi har sat os for med at skabe 170 km sammenhængende sti på tværs af otte kommuner. Det kræver en hel del koordinering og en stor portion velvilje fra de mange lodsejere, der er berørt af projektet. Men når det hele står færdigt i 2026, så har vi til gengæld en helt unik naturoplevelse, som både turister og vores lokale borgere kan få gavn af.

Kort over ruter

Planlægger man en vandretur langs Gudenåen på strækningen mellem Ulstrup og Åbro, så skal man i de kommende uger forberede sig på at skulle ud på en alternativ rute. Det skyldes, at den sædvanlige sti langs åen er lukket for færdsel, mens arbejdet står på.

Der er opsat skilte i marken, og på oplevgudenaa.dk kan man følge med i anlægsarbejdet samt se kort over de alternative ruter.

Bag projektet ”Gudenåstien – fra kilde til fjord” står Vejle, Hedensted, Horsens Skanderborg, Silkeborg, Favrskov, Viborg og Randers kommuner samt Naturstyrelsen. Projektet til i alt 57 mio. kr. er støttet af Nordea-fonden og A.P. Møller Fonden.

Du kan læse mere om på projektet på oplevgudenaa.dk.