Litteraturdage stimulerer læselysten

12.03.2024
Booktalk med Mie Henriksen på biblioteket
Litteraturdage stimulerer læselysten

Favrskov Bibliotekerne har for fjerde gang inviteret 4. årgang på skolerne til litteraturdag med forfatterforedrag, workshop, booktalk og en gratis bog til alle. Det er en formiddag med en masse bogsnak, og hvor vi prøver at stimulere børnenes læselyst, siger Mie Henriksen, bibliotekar på Hammel Bibliotek.

Nogle børn elsker at læse, mens andre har sværere ved at finde roen til at fordybe sig i ordene. Litteraturdagen for 4. årgang sætter fokus på alt det, en god bog kan byde på. Denne gang kiggede forfatter Sandra Schwartz forbi og holdt oplæg om sine bøger, og bagefter signerede hun bøgerne. 

Der var en workshop med en vennebog, hvor eleverne skulle sætte nye og anderledes ord på dem selv, og det hele blev samlet som en slags blå bog til klassen. Endelig var der booktalks, hvor bibliotekarerne præsenterede 14 bøger, og eleverne udvalgte de syv, de gerne ville høre mere om. 
Mie Henriksen var en af de bibliotekarer, der stod for en booktalk, og hun sætter stor pris på at have dialogen med eleverne.
- Det er en skøn årgang, hvor de stadig er nysgerrige og umiddelbare, og det er netop derfor, at vi skal holde disse dage, for vi skal snakke med dem om, at i skønlitteraturen kan de også blive klogere på andre mennesker. Vi ved jo godt, at eleverne ofte har en telefon i hånden, så derfor skal vi stimulere deres læselyst og åbne deres øjne for, hvad en god bog kan byde på, siger Mie Henriksen. 

Efter litteraturdagen skrev en forælder dette her tilbage til biblioteket og forfatter Sandra Schwartz:

I dag kom min datter vitterligt hoppende hjem fra skole - hun havde haft en af de bedste dage i sit liv! For hun havde mødt dig på biblioteket til et arrangement for klassen. Hun har både hørt og læst mange af dine bøger. Hun var helt høj - og du havde signeret hendes bog :-)
Tusind tak for at dele din passion med ungerne. 
 

Elever laver vennebog på deres litteraturdag.