Naturfagsmaraton med fællesskab og idérigdom

04.03.2024
Naturfagsmaraton i Rønbæk Idrætscenter
Naturfagsmaraton i Rønbæk Idrætscenter
Naturfagsmaraton i Rønbæk Idrætscenter

I disse dage er der naturfagsmaraton for 5. og 6. klasserne i Favrskov Kommune. I dag var turen kommet til Rønbæk Idrætscenter, hvor 20 klasser dystede mod hinanden. Karina Corneliusen, skolechef i Favrskov Kommune, kiggede forbi, og hun var begejstret for det, hun så.

- Det emmer af liv og viser noget om, hvor læring kommer fra. Eleverne samarbejder, de udtænker løsninger, og de producerer noget, de byder ind med som en løsning på en problematik eller udfordring. Det er fantastisk at opleve, lyder det fra Karina Corneliusen, mens hun går rundt og kigger på noget af det, eleverne har arbejdet med på skolerne op til dagen. 
20 klasser deltager, og det er elever fra Præstemarkskolen i Søften, Korsholm Skole, Rønbækskolen og Haldum-Hinnerup Skolen.
Naturvidenskabernes Hus i Bjerringbro står for arrangementet, og de har givet eleverne seks opgaver at arbejde med: Styr lyden, Skøre maskiner, Mal med PPG, Rum-robotter, Forbind med TDC-Net og Hit med tyggegummiet. 

Eleverne har gjort deres forarbejde grundigt og har arbejdet med forskellige løsninger. Der har været gang i træ, pap, gaffatape, lim og andre gode materialer. En lærer roser opgaverne for at være lavpraktiske, så eleverne har en chance for at komme i mål med dem. På skift præsenterer elevgrupperne de opgaver, de har arbejdet med, og elever fra Favrskov Gymnasium er dommere.

Skolechefen er begejstret for arrangementet og tænkningen bag det:
- Vi gør noget på tværs af skolerne, og det er godt. Der er fokus på idérigdommen og inspirationen, og med sine faste rammer kan arrangementet noget i sin enkelthed. I Favrskov arbejder vi med undrevisning, og der er det her et rigtig godt match i den tænkning. Eleverne forsøger at problemløse og finde nye veje, og det er de rigtig gode til.

I morgen er der naturfagsmaraton i Hammel Idrætscenter. 

Naturfagsmaraton i Rønbæk Idrætscenter
Naturfagsmaraton i Rønbæk Idrætscenter
Naturfagsmaraton i Rønbæk Idrætscenter