Nu er Favrskovs 16 nye knudepunkter klar til brug

26.01.2024

Favrskov Kommune har i samarbejde med borgerne udpeget 16 nye knudepunkter, så det nu bliver billigere at køre med Flextur.

Kvinde og chauffør ved bil

Når bus eller tog ikke slår til, kan du i Favrskov blive kørt fra A til B med en såkaldt Flextur. Flextur er en fleksibel trafikløsning, der kan benyttes af alle, og som især kan være en stor hjælp i landdistrikterne, hvor den kollektive trafik er begrænset.

Udfordringen med Flextur er, at det hurtigt kan blive en dyr fornøjelse, da standardtaksten er 7 kr. pr. kilometer. Den udfordring har Favrskov Kommune nu forsøgt at komme i møde ved at udvide antallet af knudepunkter fra fire til 20. Knudepunkterne fungerer som en slags stoppesteder for Flextur, og rejser man enten til eller fra et knudepunkt, nedsættes prisen til 3 kr. pr. kilometer. 

Der behøver kun at være et knudepunkt i den ene ende af rejsen for at opnå den billige takst. Rejser man eksempelvis fra sin hjemmeadresse til et knudepunkt, så vil man altså kun skulle betale 3 kr. pr. kørt kilometer. Og det samme gør sig gældende, når turen går hjem igen.

De nye knudepunkter er udpeget med hjælp fra Favrskovs borgere, der i efteråret 2023 kunne melde forslag ind på et interaktivt kort på kommunens hjemmeside. Inddragelsesprocessen resulterede i over 500 forslag, som nu er blevet kondenseret til 16 nye knudepunkter. Knudepunkterne er som udgangspunkt placeret, så de er til gavn for så mange borgere som muligt.

Du kan læse mere om Flextur og se et kort over alle Favrskov Kommunes knudepunkter på midttrafik.dk/flextur