Skulderklap til Favrskovs skolepatruljer i en sur tid

26.01.2024

“Den Sureste Uge” er Rådet for Sikker Trafiks årligt tilbagevendende kampagne, der har til formål at anerkende landets skolepatruljer for deres vigtige arbejde. Favrskov Kommune bakker op ved at gøre den sure uge lidt sødere.

Børn med refleksveste på vej

I år er det 75 år siden, at de første skolepatruljer trådte ud på vejene for at gøre det mere trygt for deres skolekammerater at komme gennem morgentrafikken.

Siden starten i 1949 er der kommet flere og flere skolepatruljer til, og i dag er der alene i Favrskov Kommune 127 elever tilmeldt ordningen.

Det er ikke altid lige sjovt at skulle stå tidligt op og trække i den gule refleksvest. Især i denne tid, hvor vejret som regel er koldt, vådt og blæsende, kan man godt have brug for lidt ekstra motivation. 

Derfor deler Favrskov Kommune i uge 5 drikkedunke og søde sager ud til de seje børn, der står skolepatrulje i Favrskov. Også det lokale politi kigger forbi og giver ungerne et skulderklap.

Aktiviteterne i uge 5 sker i forbindelse med den årlige, landsdækkende kampagne ”Den Sureste Uge”, som Rådet for Sikker Trafik og LB Forsikring står bag.

Du kan selv være med til at støtte op om skolepatruljerne ved at tage hensyn til dem i trafikken og give dem et smil med på vejen, når du passerer forbi.