Talentforløb gør lederspirer klar til nye udfordringer

16.02.2024
Afrunding på ledertalentforløb i Favrskov Kommune
Hans Minor Vedel, direktør for Børn og Kultur, holder tale for deltagerne på ledertalentforløbet.
Afrunding på ledertalentforløb i Favrskov Kommune
Hans Minor Vedel overrækker blomster og diplomer sammen med rekrutteringskonsulent Rebecca Abl Jørgensen.
Deltagere i ledertalentforløb forår 2024
Tillykke til deltagerne på ledertalentforløbet.

Favrskov Kommune har af flere omgange kørt interne ledertalentforløb. Et nyt forløb er lige afsluttet med 18 deltagere, hvoraf fem allerede har fået lederjob i kommunen eller andre steder. Jannie Thomadsen og Ebbe Kragh Nielsen har deltaget og oplevet personlig og faglig udvikling undervejs. 

Ved afslutningen på ledertalentforløbet i Favrskov Kommune er der bobler, blomster og beviser og ikke mindst nogle ord fra Hans Minor Vedel, direktør for Børn og Kultur:
- Man bliver glad og optimistisk af at være sammen med jer. For I tager ansvar og vil være med til at præge jeres arbejdsplads. I skal have 1000-tak for at spille med, så vi også fremover kan rekruttere en god del af vores nye ledere internt. I har alle lært noget, ikke mindst om jer selv – tillykke med det og tak.
 

Rød tråd med teori og praksis

Blandt deltagerne er Jannie Thomadsen, der er kontoruddannet og har en bachelor i offentlig administration og Ebbe Kragh Nielsen, som er læreruddannet. Da de af deres chef fik en opfordring til at deltage i forløbet, sagde de ja med det samme.
- Jeg er altid nysgerrig på at tilegne mig ny viden, lære mere om mig selv og derved styrke mine muligheder for at stå stærkere som potentiel leder, siger Jannie Thomadsen.
- Jeg kan slet ikke lade være med at involvere mig, for det er spændende og giver et godt indblik i skolens mange opgaver. Jeg var også blevet konstitueret mellemtrinsleder på Rønbækskolen i Hinnerup, så forløbet passede helt perfekt, lyder det fra Ebbe Kragh Nielsen.
Derfor har forløbets indhold også nærmest været skrevet til hans arbejdsmæssige situation:
- Der har været en rød tråd, som har fået teori og praksis til at passe perfekt sammen. Det har været et skridt ind i at søge stillingen som mellemtrinsleder, og jeg har også kunnet bruge en case fra skolen i min afsluttende opgave. 
Det praksisnære har også været givtigt for Jannie Thomadsen, der har kunnet bruge det i hverdagen og derved øve sig i forløbet.
- I min netværksgruppe var vi flere med samme udgangspunkt, hvilket har givet nogle gode snakke og erfaringsudvekslinger. Jeg har fået et netværk internt i Favrskov Kommune og en personlig udvikling på baggrund af personlighedstest, coach-samtaler og arbejdet i netværksgruppen, lyder det fra Jannie Thomadsen. 
 

Styrket personlige kompetencer

Lederjobbet tiltaler dem begge. For Jannie er det alsidigheden, ansvaret og det at få andre til at lykkes og se deres succeser. Ebbe tilføjer desuden, at det for ham også er afgørende, at det foregår i et ledelsesteam, så der er nogle af sparre med. 
De føler begge, at de nu er bedre klædt på til at søge et lederjob, og faktisk har Ebbe midt under ledertalentforløbet søgt og fået jobbet som mellemtrinsleder på Rønbækskolen:
- Jeg er blevet mere opmærksom på mine styrker og svagheder og kan se værdien i at have en strategi. Desuden er jeg også blevet mere bevidst om, at kommunikation er vigtigt. Så forløbet har klart klædt mig bedre på som leder og er jo for mig begyndelsen på en hel DOL-lederuddannelse.
Jannie kan mærke, at hun er i en personlig udvikling, hvor hun har fået styrket nogle personlige kompetencer.
- Jeg har fået et større fokus på mine styrker og svage sider, og hvordan jeg kan bruge det i hverdagen. Jeg føler også en større tro på mig selv og egne evner, siger hun.

Hans Minor Vedel, direktør i Børn og Kultur, glæder sig over den store interesse for at deltage i det interne ledertalentforløb.
- Det vidner om, at vores medarbejdere vil både den faglige og personlige udvikling, og de har mod på at tage ansvar. Det har vi brug for. Og selvfølgelig ved vi godt, at de også kan søge lederjob andre steder. Sådan er vilkårene, og som kommune har vi også af og til brug for at hente ledere ind fra andre steder. Men at fem ud af de 18 deltagere på dette forløb allerede har fået et lederjob vidner om, at behovet for sådanne forløb er stort, siger Hans Minor Vedel.
 

Fakta:

Forløbet, der strækker sig over et halvt år, er skræddersyet ud fra erfaringer med ledertalentprogrammer. I programmet indgår blandt andet personlighedstest, coachsamtaler, netværksarbejde, forventningssamtale med nærmeste leder, diplommodulet ’Kommunikation og organisation’ på VIA med opgaveskrivning og eksamen og evaluering af forløbet.    

Afrunding på ledertalentforløb i Favrskov Kommune
Afrunding på ledertalentforløb i Favrskov Kommune
Ebbe Kragh Nielsen og Jannie Thomadsen har høstet gode erfaringer i ledertalentforløbet.
Afrunding på ledertalentforløb i Favrskov Kommune