You are here

Ulstrup Børnehus

Velkommen til Ulstrup Børnehus - et levende sted med glade børnehave- og vuggestuebørn

Åbningstider

  • Mandag til torsdag 6.15 - 16.45
  • Fredag 6.15 - 15.45
     

Mad

Der tilbydes morgenmad i tidsrummet 6.15 - 7.30.

Børnene skal selv have mad med til resten af dagen: formiddagsmad, frokost og eftermiddagsmad samt drikkedunk. 

Vores hverdag

Ulstrup Børnehus er delt i to afdelinger: Skoven og Spiren.

Skoven huser omkring 60 børnehavebørn i alderen 3-6 år og tilbyder en hverdag i naturen. En stor del af vores pædagogik er at støtte barnets udvikling i naturen med daglige oplevelser og udfordringer. I praksis betyder det, at børnene er af sted på ture tre gange om ugen.

Skovens cirka 60 børn er delt i de to grupper: Mejser og Ræveunger. Hjemme i børnehuset laves der pædagogiske aktiviteter indenfor og på legepladsen, som deles med afdeling Spiren.

Afdeling Spiren danner hverdagsrammer for omkring 10 vuggestuebørn, Haletudserne (0-2 år) sammen med omkring 40 børnehavebørn (3-6 år). Børnehavebørnene er delt i endnu to grupper: Blæksprutterne og Søstjernerne. Spiren er optaget af det kreative og skabende.

Motorik og sprog er i højsæde eksempelvis med mindre læsegrupper, legegrupper eller motorikgrupper. Vores aktiviteter veksler mellem inde-aktiviteter i huset, ude-aktiviteter på legepladsen og turdage. 

I Ulstrup Børnehus vægter vi samarbejde højt for at skabe en glidende overgang fra dagpleje til børnehave og børnehave til skole. 

Fra august til marts har vi en førskole-gruppe i samarbejde med Ulstrup Skole for at skabe sammenhæng og forståelse hos børnene.

Vi samarbejder tæt med dagplejen i forhold til at skabe den bedste overgang for barnet, når det starter i børnehaven. Dagplejerne besøger Børnehuset Ulstrup og legestuen har til huse i afdelingen Spiren.

I hverdagen gør vi brug af blandt andet tale/hører-lærer, psykolog, fysioterapeut og sundhedsplejerske. 

Forældretilfredshed 2019

Der er i efteråret 2019 gennemført en forældretilfredshedsundersøgelse blandt forældre til børn i daginstitutioner og dagpleje.

Læs resultatet for Ulstrup Børnehus her [pdf]

 

Læreplaner

Læs læreplaner for Ulstrup Børnehus afd. Skoven her
Læs læreplaner for Ulstrup Børnehus afd. Spiren børnehaven her
Læs læreplaner for Ulstrup Børnehus afd. Spiren vuggestuen her

Læs evaluering af læreplan for Ulstrup Børnehus her

Er dokumenterne ikke tilgængelige for dig, er du velkommen til at kontakte os på tilgaengelig@favrskov.dk. Så præsenterer vi dokumenterne for dig på anden vis inden for 48 timer.

 

Kontakt

Ulstrup Børnehus
Nattergalevej 5
8860 Ulstrup
Tlf. 89 64 28 75
Daglig leder
Anne Sofie Koch
Mob 23 74 33 36

Senest opdateret

30.08.2021
riz