Bliv ny plejefamilie

Overvejer I at blive plejefamilie, kan I her på siden møde nuværende plejefamilier og blive klogere på, hvad det indebærer.

Der er et vedvarende behov for at have tilstrækkeligt med godkendte plejefamilier til at tage imod et barn. Der kan være mange forskellige grunde til, at et barn ikke kan bo sammen med sine biologiske forældre, og børnenes behov og udfordringer er lige så forskellige.

Trygge og stabile rammer

Alle har brug for trygge og stabile rammer, men der kan også være børn med udfordringer, som stiller krav til både plejefamilien, skolelæreren, lægen og andre professionelle i barnets liv. Fælles for alle børnene er, at de har brug for at opbygge nære og stabile relationer til deres nye familie. Et plejebarn indgår i familien på lige vilkår med familiens andre børn og deltager både i familiefødselsdage og ferierejser. Hele familien skal altså være indstillet på at være der for barnet resten af livet, og dermed er det en beslutning, der kræver grundige overvejelser og enighed i familien.

Barn med skoletaske holder i hånd med voksen

Regler og vilkår for plejefamilier

Plejefamilier gør en stor forskel for mange børn, og i Favrskov Kommune gør vi meget ud af at få et godt samarbejde med jer og give jer de bedste forudsætninger for, at det lykkes.

Vi har et fælles mål om at give børnene i plejefamilier trygge rammer, hvor de kan udvikle sig.

Læs regler og vilkår for plejefamilier

Sådan bliver man plejefamilie

+ Fold alle ud
- Fold alle ind

Når I er afklaret og ved, at I gerne vil være plejefamilie, skal I kontakte Socialtilsyn Midt, der står for at godkende jer som plejefamilie:

Socialtilsyn Midt, Papirfabrikken 38, 8600 Silkeborg
Tlf. 89 70 56 00
Mandag-torsdag: Kl. 9-15
Fredag: Kl. 9-12

Hvis din mail til tilsynet ikke indeholder personlige eller fortrolige oplysninger, kan I skrive til denne mail: socialtilsynmidt@silkeborg.dk

Der er skrevet mange forskellige bøger om at være plejebarn og generelt om familiepleje. 

Kontakt

Familieplejekonsulent

Ingrid Søgaard

Mob 30 58 75 69

inso@favrskov.dk

Familieplejekonsulent

Annette Kjær

Mob: 24 42 77 97

ankja@favrskov.dk

Familieplejekonsulent

Helene Buch Jensen

Mob: 20 53 44 47

helej@favrskov.dk