Mød en dagplejer

Dagplejer Rikke Løgager

At være dagplejer er en livsstil

Rikke Løgager har arbejdet som dagplejer de sidste 11 år med base i hjemmet i Hammel. Et job, som både kræver nærvær i de tidlige morgentimer, lange arbejdsdage og familiens opbakning.

Men ikke desto mindre ved Rikke Løgager, at jobbet er det bedste i verden - og det helt rigtige for hende.

- Jeg elsker mit job og den tætte kontakt til børnene og deres forældre. Der er tid og rum til at sætte sig ind i det enkelte barns behov. Det betyder også, at vi alle kender hinanden rigtig godt.

Der er stor frihed i arbejdet som dagplejer. Du har selv mulighed for at tilrettelægge din dag og fylde de aktiviteter på, du særligt brænder for.

- Vi kan tage i skoven, spise madpakken i haven eller besøge en anden dagplejer i nærheden. Det skaber en god fleksibilitet og gør, at dagene aldrig er ens. Jeg kan forme hverdagen, så den understøtter mine interesser. Jeg har fx stort fokus på udeliv og sund kost. Her henter jeg inspiration hos De Grønne Spirer, der støtter det naturpædagogiske arbejde med blandt andet kursus hos en naturvejleder med fokus på gode aktiviteter for de små, fortæller Rikke Løgager.

Som dagplejer foregår arbejdet meget af tiden hjemme hos dig selv, men du har stadig et stort og nært netværk af andre dagpleje kollegaer. Og dagplejerne er delt ind i små grupper, som jævnligt mødes.

- Vi er selvfølgelig meget alene i vores job, men vi er delt ind i nogle små grupper, hvor vi jævnligt mødes. Så der er god mulighed for sparring. Jeg har kendt de fleste af mine kolleger i mange år, og vi har et rigtig godt forhold til hinanden. Der er ikke stor udskiftning, og det siger jo en hel del.

Det er sket meget siden 2005, hvor Rikke Løgager startede i faget.

- Da jeg startede, var der ikke noget, der hed læreplaner. Det er der i dag, og det er godt, synes jeg. På den måde, har vi nogle konkrete mål at sigte efter. Og det er ret frit, hvordan vi arbejder med planerne lokalt hos den enkelte dagplejer. Derudover er der fokus på løbende opkvalificering af vores kompetencer. Det faglige fokus sætter jeg stort pris på, forklarer Rikke Løgager.

At være dagplejer er en livsstil. Du lukker dit hjem op for andre familier, og det stiller krav til dit eget bagland.

- Det er afgørende, at du har din families opbakning, ellers kan det ikke lade sig gøre at være dagplejer. Det har jeg. Og vores familie har haft mange gode oplevelser ved at have de små børn i huset. Faktisk har jeg stadig besøg af nogle af børnene fra det første kuld, jeg havde. Vi har stadig en relation og betyder noget for hinanden - det er en god fornemmelse, slutter Rikke Løgager.  

Børnebog holdes af børnehænder

Søg job i Dagplejen Favrskov

På Dagplejens sider, kan du læse meget mere om at være dagplejer i Favrskov. Her finder du også vores aktuelle stillingsopslag.

Gå til Dagplejen Favrskov