Ankestyrelsens vicedirektør på praktikophold i Favrskov

19.09.2024
Thomas Smidt, Peter Jensen, Jacob Hess og Ulrik Johansen
Fra venstre er det Thomas Smidt, direktør for Børn og Kultur, Peter Jensen, direktør for Job og Økonomi, Jacob Hess, vicedirektør i Ankestyrelsen og Ulrik Johansen, direktør for Social og Sundhed.

Jacob Hess, Ankestyrelsens vicedirektør for social-, beskæftigelse- og tilsynsområdet, har de seneste to dage været på et praktikophold i Favrskov Kommune for at høre på og få viden om en kommunes dagligdag med alle dens udfordringer.

Jacob Hess har mødtes med repræsentanter for kommunens arbejdsmarkedsområde og børne- og voksenhandicapområdet. Det har handlet om at få inspiration til, hvordan Ankestyrelsen kan vejlede kommunens sagsbehandlere og dermed understøtte dem i den konkrete sagsbehandling. 
- Det er vigtigt, at Ankestyrelsen hører på og får viden om en kommunes dagligdag med alle dens udfordringer, for det giver os mulighed for at justere og tilpasse vores praksiskoordinerende aktiviteter, der netop er målrettet kommuner og andre første instanser. Det har været godt at møde medarbejdere og chefer fra de forskellige områder og høre om deres erfaringer og opleve deres store engagement og professionalisme i arbejdet med de svære sager på social- og beskæftigelsesområdet, lyder det fra Jacob Hess. 

Ulrik Johansen, direktør for Social og Sundhed i Favrskov Kommune, er en af de direktører, der har holdt møde med Jacob Hess.
- Vi har selvfølgelig åbnet vores døre, fordi Ankestyrelsen er en vigtig samarbejdspartner for os, og vi vil fortsat gerne have en god og tæt dialog med styrelsen. Vi har en klar intention om, at borgere ikke kommer i klemme, når lovgivningen er svær at tolke i forbindelse med konkrete sager. Derfor er det afgørende, at vi samarbejder og har en dialog om praksis med Ankestyrelsen, understreger Ulrik Johansen.