Dagplejere på vej mod certificering i Thorsø

19.04.2024
Sangglade dagplejere i Thorsø
Sangglade dagplejere i Thorsø
Sangglade dagplejere i Thorsø

To dagplejegrupper i Thorsø er godt i gang med at blive certificererede som sangglade minidagplejere. De lærer mange forskellige sange og metoder, tager ejerskab og er igangsættere. – Det skaber glæde og fællesskab, og det gør mig også dygtigere, siger dagplejer Louise Johansen. 

Børnene sidder klar i rundkredsen i et lokale i Thorsø Børnehus og følger med i velkomstsangen, som musiklærer Gritt Lægaard Møller fra Favrskov Musikskole styrer. Flere sanglege følger, og på skift byder dagplejerne ind med en sangleg. Hver dagplejer har fået en kuffert med redskaber og sanghæfter med baggrund i lærerplanstemaerne. Nu er de kommet til en sang, hvor rasleæggene skal bruges. De er populære, og børnene ved, hvad de skal bruges til. Det samme gælder de florlette tørklæder, som skal bruges til sommerfuglesangen. Den kender børnene også, og de deltager på forskellig vis.
Gritt Lægaard Møller:
- Det handler om at lære nogle metoder til at synge, så vi husker sangene. Noget om at formidle en stemning, variere stemmen og gøre det interessant for børnene. Det lærer dagplejerne, og de bliver så dygtige formidlere af sange og sanglege. De mestrer det allerede rigtig flot.

Med i lokalet er også Lise Munck-Alstrup, der er seniorkonsulent i Sangens Hus. Hun skal give Gritt sparring på undervisningen.
- De er godt på vej i gruppen her, hvor de også har haft nogle kursusaftener uden børn. Derfor er de fra starten selv på. Og det skal de netop være, for så forankres den nye viden bedre, og de får gjort det i det daglige derhjemme. Dermed har det en langtidsvirkning, og det er netop det, vi stræber efter, siger Lise Munck-Alstrup i en kort sangpause. 
De runder alle af med farvelsangen, og efterfølgende er der fri leg i lokalet, hvor Gritt har et par gode råd til de fire dagplejere:
- I skal ikke være bange for gentagelser i legen og sangen, for dem elsker børnene. Og det må også gerne tage lidt tid, for det passer dem godt. Det er også altid en god idé at spørge børnene, hvis du er i tvivl. De har gode svar på ret så meget.

De mindste er ved at være trætte, og en ny gruppe dagplejere venter på at komme til. Dagplejer Louise Johansen er glad for at være med i tiltaget.
- Det skaber glæde og er godt for fællesskabet, og det gør mig helt sikkert også dygtigere. Det giver mig et skub til at komme i gang derhjemme, hvor jeg arbejder med at lave en morgensamling, så vi kan synge sammen. Jeg tager ansvar og er igangsætter, og så deltager børnene i det, de kan. Bare der ikke er gråd, så er det fint. Det er spændende at se deres udvikling, siger Louise Johansen, der er uddannet pædagogisk assistent og har været dagplejer i halvandet år.
- Som forholdsvis nyansat er det skønt at mødes med kollegerne, og mange af dem er gode, garvede folk, der gerne vil dele deres erfaringer, og så kan vi nye byde ind med noget andet, og på den måde lærer vi hinanden noget, lyder det fra Louise Johansen.

Kunne jobbet som dagplejer være noget for dig, så ring eller skriv til Mette Vixø, daglig leder af dagplejen, 26 18 20 82, [email protected] 
 

Sangglade dagplejere i Thorsø
Sangglade dagplejere i Thorsø
Sangglade dagplejere i Thorsø