Efter 50 år er jubilar stadig vild med jobbet

13.06.2024
Kirsten Møller Christensen fejrer 50 års jubilæum

1. juni 2024 kunne Kirsten Møller Christensen fejre 50-års jubilæum som tandklinikassistent i Favrskov Kommune. Hun går ind for livslang læring og glæder sig over de mange år i fagbevægelsen. – Det bød på indflydelse og mange bekendtskaber, siger jubilaren, der fejres i morgen på Hadsten Skole. 

Kirsten Møller Christensens far var murermester i Tarm, og en overgang var hun sikker på, at det skulle hun også være. Så kom hun på Handelsskole og fandt ud af, at det med murerfaget eller et kontorjob slet ikke var noget for hende. 
- Lidt tilfældigt fandt jeg en elevplads hos en tandlæge, og så blev jeg uddannet tandklinikassistent. Da jeg var uddannet, fik jeg job på klinikken på Hadsten Skole, og jeg har været i den lokale tandpleje lige siden. Det med sundhed og gode tænder ligger mig virkelig på sinde, og jeg glæder mig altid, når jeg ser folk med et flot tandsæt, lyder det fra Kirsten, der er 70 år, mor til tre piger og mormor til fire børnebørn. 

God til at snakke med folk

Hun kender mange mennesker i Hadsten og omegn, da hun har været med hele vejen i udbygningen af den kommunale tandpleje. Da hun kom til i 1974 var 1. og 2. klasse med i tandplejen, og nu favner den helt op til 21 år. Tidligere skrev hun journaler i hånden, så hun husker ikke bare børnene, men også mange af deres forældre. På et tidspunkt kom der også gang i omsorgstandplejen, hvor Kirsten var god til at være med ude hos de ældre borgere og sørge for, at de fik et bedre greb om tandsundheden:
- Jeg fik ros for indsatsen, da jeg er god til at snakke med folk.

Fagligt arbejde og livslang læring

I 1991 skete der noget andet, der har haft afgørende indflydelse på hendes arbejdsliv og engagement, da hun gik ind i det faglige arbejde og blev tillidsrepræsentant. Senere blev hun formand for de kommunale tandklinikassistenter i HK Kommunal, og siden 2008 har hun også været med i Hoved MED-udvalget (HMU) i Favrskov Kommune.
- Det faglige arbejde har været så spændende og udviklende for mig. Jeg går ind for livslang læring, og jeg har virkelig lært meget, mødt en masse spændende mennesker og haft indflydelse på stort og småt. Jeg har været med til at udvikle en akademiuddannelse for tandklinikassistenter, så de har mulighed for at efteruddanne sig. Det glæder mig, at vi fik den på plads, siger hun. 
Hun roser sin tidligere chef, Jørgen Kjær, for at bakke hendes faglige indsats op og for at skabe nogle fantastiske rammer at arbejde i. 
- Det er frihed under ansvar, og så har jeg været velsignet med nogle skønne kolleger. Og så har det nok også været godt for alle parter, at jeg på grund af det faglige arbejde har været væk med jævne mellemrum, siger Kirsten, griner højt og tilføjer:
- For jeg kan godt være lidt bestemt nogle gange. 

Sprog, opera og bøger

At hun er fyldt 70 år har ikke fået hende til at føle sig klar til at gå på pension. Derfor har hun lige sagt ja til at tage endnu et år. Hun arbejder 12 timer om ugen, hvor hun laver en masse administrative opgaver. Det har været naturligt at gå den vej, efter hun tog en diplomuddannelse i offentlig administration.
På et tidspunkt bliver det selvfølgelig til en pensionisttid, og den skal også nok blive fyldt med mange aktiviteter.
- Jeg var lidt uartig i skolen, så jeg vil gerne gøre noget ved det og lære tysk, italiensk og engelsk på VUC. Så elsker jeg opera, så det skal jeg også bruge endnu mere tid på. Og selvfølgelig skal jeg læse en masse bøger – rigtige bøger i papir, lyder det fra Kirsten Møller Christensen, der fejres i morgen, fredag 14. juni i festsalen på Hadsten Skole.