Gode ideer får støtte fra puljen til Kulturinitiativer

15.04.2024

En vildtbanesti i Hammel, mere musikfællesskab for unge i Sløjfen og Café Snakbar, Levende Musik i Skolen og et skoleforløb med Hinnerup Garden. Det er de fire tiltag, der tilsammen har fået 265.800 kr. fra puljen til Kulturinitiativer, som Kultur- og Fritidsudvalget lige har behandlet.

Lokalhistorisk Arkiv Hammel-Favrskov står bag ansøgningen om at genetablere to forsvundne vildtbanesten og forbinde dem med en vildtbanesti, i form af en skiltet rute fra Tulstrup Mølle gennem arealerne ved Klintholm til villakvarteret Hvedebakken i det sydvestlige Hammel. Stien og fortællingen om de kongelige vildtbaner skal være med at styrke identiteten i det nyopførte villakvarter Hvedebakken og de kommende boligområder på arealerne i Hedehusene og Vadsted marker.

Favrskov Musikskole har fået midler til at forsætte projektet Musikskabet, som er et musikfællesskab i Hadsten Kulturhus Sløjfen for unge, der gerne vil spille og øve musik sammen. Musikskabet begyndte i efteråret 2023 og drives primært af de unge egne initiativer, understøttet af lærerkræfter fra musikskolen. Musikskabet har siden starten bl.a. stået bag en række populære koncertarrangementer i Café Snakbar i Hadsten.

Der er støttekroner i både 2024 og 2025 til forsøget med Levende Musik i Skolen (LMS), der skal give børnene i kommunens folkeskoler store musikoplevelser med livemusik ude på skolerne. LMS står for omkring 3.000 koncerter årligt for skoleelever, og der er undervisningsmaterialer til de årgange, der spilles for.

Endelig har udvalget valgt at støtte Hinnerup Gardens skoleforløb med musik- og samspilsundervisning i otte-ti skoleklasser, da det kan være med til at udvikle kreative miljøer og aktiviteter for børn og unge. 

Budgettet til Kulturinitiativer i 2024 er på 518.000 kr. Nu er de 265.800 kr. uddelt. Næste ansøgningsfrist for at byde ind med en ansøgning til Kulturinitiativerne er 1. september 2024. 

Læs mere om de enkelte projekter og udvalgets begrundelse for at støtte eller give afslag.