- Hjemmeplejen er det helt rigtige sted for mig

15.08.2024

For to år siden pensionerede nu 67-årige Inga Bjerg sig selv fra SOSU-hjælperjobbet i Aarhus Kommune, men efter syv måneder kedede hun sig og tog et afløserjob på Anlægget i Ulstrup. Nu er hun fastansat i Hjemmeplejen i Hinnerup, og hun er så glad for jobbet.

- Er jeg mon for gammel, og kan jeg holde til at cykle rundt til borgerne? De spørgsmål og bekymringer havde Inga Bjerg, da hun søgte tilbage til hjemmeplejeverdenen efter syv måneder på pension, hvor hun kedede sig og med egne ord fik nok af at tulle rundt og snakke med hunden.
- Jeg fik job på plejecentret Anlægget i Ulstrup, og jeg var meget glad for det, men frygtede kørslen fra mit hjem i Sabro om vinteren. Så spurgte jeg mig for ved hjemmeplejen i Hinnerup, og der gik ikke længe, før jeg fik tilbudt en 30-timers stilling. Og min alder er ikke noget problem. Jeg kan sagtens følge med på cyklen rundt til borgerne, og vi har et fantastisk team her. Vi samarbejder og snakker sammen, og jeg kan jo bruge mine erfaringer, også i forhold til de yngre kolleger, siger Inga Bjerg.

May-Britt Enggaard, afdelingsleder af Hjemmeplejen i Hinnerup, er netop glad for at have en erfaren og positiv medarbejder med på holdet:
- Inga har samlet mange gode erfaringer gennem årene og kan være med til at lære de yngre kolleger op. Hun kan være med til at vise vejen, så jeg er absolut ikke bekymret for hendes alder.
Inga Bjerg er oprindeligt uddannet fra designskolen i Herning, og i forbindelse med en flytning til Aarhus tog hun uddannelsen som social- og sundhedshjælper. 
- Jeg er vant til at være fleksibel og se, hvad dagen bringer. Sådan er det at arbejde med mennesker, og så kan jeg lide det med relationer, kommunikation og kropssprog. Det betyder så meget, understreger Inga. 

Indtil videre har Inga Bjerg planer om at fortsætte i jobbet frem til september 2025, og så kan der være en lille plan om at flytte til Skive for at være tættere på datter, svigersøn og børnebørn. May-Britt Enggaard glæder sig over, at det har været muligt at tiltrække Inga.
- Hvis vi gerne vil beholde de erfarne medarbejdere, så tror jeg, at vi skal være endnu mere fleksible og eksempelvis tilbyde 15 timer om ugen, så det bliver attraktivt for seniorer at blive længere. Og det kan godt lade sig gøre, siger May-Britt Enggaard.
Og Inga skynder sig at tilføje:
- Og så skal vi huske at lytte til de unge, der kommer lige fra skolen. Vi skal stoppe med alt for meget ’plejer’ og huske at lytte til hinanden. De unge kommer ofte med nytænkningen fra skolen, og det kan vi andre også lære meget af.