Mathias jager drømmeuddannelsen


16-årige Mathias Dreier fra Hammel vil være eventtekniker, men det er ikke den nemmeste titel at gå efter. Han har lige været i praktik i Hammelvirksomheden Dansk Event Teknik. Forhåbentlig bliver det til en læreplads dér efter sommerferien og en EUD på skole i Frederikshavn.
Siden 7. klasse har Mathias Dreier vidst, at han som voksen skal arbejde med opbygning af scener, lyd og lys.
- Og jeg er specielt vild med lys, for når showet er i gang, så sker der stadig en masse med lyset, og det er spændende, siger han, der går i 10. klasse i Hammel.
En kringlet vej
Han har været lagerdreng hos Dansk Event Teknik i Hammel, og da eleverne skulle finde en praktikplads i 14 dage i 10. klasse, spurgte han sin arbejdsgiver, om praktikken kunne blive der.
- Som lagerdreng har jeg selvfølgelig fulgt meget med i, hvad virksomheden laver, og jeg har også været ude og se scenearbejdet sammen med en kammerat. Min drøm er at få uddannelsen som eventtekniker, opbygge et mobilt diskotek og sætte grej op alle mulige steder, lyder det fra Mathias.
Simon Ringholm er direktør i Dansk Event Teknik og kalder sig selv iværksætter. Han kender alt til at søge andre veje for at finde den uddannelse eller retning, der passer dig.
- Eventbranchen er en kæmpe nichebranche, hvor det er en stor udfordring at finde de rette folk, der er mødestabile og kan finde ud af opgaverne. Jeg er selv uddannet skorstensfejer, så min vej ind har også været lidt kringlet. Her handler det om selv at møde op og vise, at du vil det her, og det har Mathias fundet ud af. Derfor ville jeg også gerne have ham i praktik i 14 dage. Han kan tale for sig og gemmer sig ikke bag en telefon. I den her verden er der mange freelancere, som man hyrer ind til forskellige opgaver, og derfor er det vigtigt, at du finder de rette mennesker, der kan levere på en opgave, understreger Simon Ringholm.
Stået meget alene
Uddannelsen til eventtekniker foregår på EUD-uddannelsen på EUC Nord i Frederikshavn, og samtidig skal du have en læreplads (uddannelsesaftale) med en virksomhed. I alt tager uddannelsen fire år og seks måneder.
Mathias Dreier er klar til at rykke på skolehjemmet i Frederikshavn efter sommerferien for at påbegynde uddannelsen. Endnu har han ikke underskrevet en uddannelsesaftale med Simon Ringholm og Dansk Event Teknik, men Simon håber, at det netop bliver muligt efter sommerferien.
- Min virksomhed vokser stærkt for tiden, så jeg regner med, at der er basis for at få en lærling tilknyttet senere på året. Det er jo vigtigt, at vi kan tilbyde ham det rette, så han får den bedst mulige uddannelse, siger Simon Ringholm.
Mathias Dreier har mødt mange forskellige reaktioner på sit uddannelsesvalg, men han er netop drevet af, at det er det, han vil:
- I folkeskolen har jeg stået meget alene med det, for det er jo nemmere at sige, at jeg vil på gymnasiet. Så jeg har selv skullet finde min vej i det og tage kontakt til folk. Det er da udfordrende, men jeg har ikke svært ved det. I starten blev jeg ikke taget alvorligt, når jeg fortalte andre om min drømmeuddannelse. De sagde, det var en latterlig drøm. Jeg tror, at de er ved at forstå, at det ER en uddannelse, og det er min drøm.
Fakta:
I Favrskov Kommune kommer eleverne i 10. klasse i afklaringsforløb i to uger, hvor de enten kommer i erhvervspraktik eller har mulighed for at komme på to forskellige ungdomsuddannelser. Læs mere om 10. klasse i Favrskov
Derudover kommer alle 8. klasser i kommunen også i erhvervspraktik.