Ny direktør for Børn og Kultur i Favrskov

26.06.2024

Ny direktør for Børn og Kultur i Favrskov Kommune bliver 47-årige Thomas Born Smidt, der kommer fra en stilling som chef for skoleområdet i Silkeborg Kommune. Han tiltræder sit nye job 1. august 2024. 

Borgmester Lars Storgaard glæder sig over, at det har været muligt at tiltrække en ny direktør med mere end 10 års ledelseserfaring på flere ledelsesniveauer, og som samtidig har stor faglig indsigt i de fleste af de opgaveområder, der hører til direktørområdet. 

- Jeg er sikker på, at Thomas er den helt rigtige til at stå i spidsen for den fortsatte drift og udvikling af børne-, skole- og kulturområderne i Favrskov Kommune. Jeg hæfter mig særligt ved, at han fra Silkeborg Kommune har erfaring med betjeningen af politikere og politiske udvalg, siger Lars Storgaard.

Kommunaldirektør Jan Kallestrup ser frem til samarbejdet med Thomas Born Smidt. 

- Thomas har forskellige kompetencer, der passer godt ind i vores organisation. Han er meget optaget af at sætte retning og rammer for udviklingen af den kommunale velfærd. I den sammenhæng kommer hans stærke strategiske kompetencer samt evnen til hurtigt at gennemskue sammenhænge og problemstillinger ham helt sikkert til gode. Hertil kommer, at han er et meget positivt, energisk, ambitiøst og løsningsorienteret menneske, udtaler Jan Kallestrup.

Thomas Born Smidt glæder sig til at tiltræde jobbet som direktør for Børn og Kultur i Favrskov Kommune og udtaler: 

- Jeg er både glad for og stolt over, at ansættelsesudvalget har peget på mig som den nye direktør for Børn og Kultur. Jeg ser meget frem til at møde ledere, medarbejdere og borgere i Favrskov Kommune og bidrage til at løse de mange vigtige opgaver, der er på børne- og kulturområdet, samt at indgå i kommunens samlede virke.

Thomas Born Smidt er 47 år og uddannet lærer fra Aalborg Seminarium. Han har en diplomuddannelse i ledelse samt gennemført KIOL Executive’s lederudviklingsforløb for offentlige topledere. 

Thomas Born Smidt bor i Viborg med sin kone og to sønner på 13 og 16 år, og han har tidligere arbejdet følgende steder: 

2020-                Skolechef og chef for Skoleafdelingen i Silkeborg Kommune 

2017-2020        Skole- og rådgivningschef i Holstebro Kommune

2013-2017        Skoleleder på Karup Skole 

2009-2013        Pædagogisk leder og souschef på Overlund Skole i Viborg 

2005-2009        Lærer på Overlund Skole i Viborg 

Yderligere information

Jan Kallestrup, kommunaldirektør                                     24 24 68 21

Thomas Born Smidt, ny direktør for Børn og Kultur           51 17 28 33